Кой е най-подходящият камък този месец?

промоции

Добре избраното бижу ще хармонизира енергиите и ще привлече късмета

Ако изберете полускъпоценни камъни, изпъстрени с кафяво, оранжево и златисто, ще бъдете близо до онова, което се случва в природата и в хармония с нейните вибрации, които ще се отразят положително на вашето тяло и емоции. Кои са подходящите камъни за този месец научаваме от вестник ‘Всичко за семейството“.

Хелиодорът означава „дар от слънцето“, е прозрачна разновидност на берила и има златист, зеленикав, понякога дори оранжев оттенък. Това е камъкът на празниците и настроението. Онзи, който го носи, ще бъде радостен, ведър, тягостните мисли и депресията ще избягат далеч от него. Красноречието и остроумието лесно ще му се отдават. Бижу с този камък ще привлече към вас симпатията на околните, ще ви направи център на вниманието и душа на компанията. Хелиодорът не бива да се носи постоянно, за да не ви настрои лекомислено и да ви превърне в безотговорен бохем. Има мнение, че като талисман помага на своя притежател да спечели благоразположението на шефа и да се изкачи бързо нагоре по стълбицата на кариерата. Освен това разобличава лъжата и клеветата. Според астролозите камъкът може да се носи от представителите на всички зодии, но е особено необходим на Лъва и Близнаците.

Хризоберилът е жълтозелен на цвят и се нарича още котешко око. Той помага в научните изследвания и в заниманията с философия. Има и свойството да превръща своя собственик във весел и приветлив човек. В древността го използвали като амулет, даряващ с ясновидство и подпомагащ изучаването на езика на животните. Смята се, че предпазва от бедствия при плаване по море. Привлича успеха и богатството, развива интуицията и проницателността, предпазва от вземане на грешни решения. Внася покой и хармония в душата. Според астрологията покровителства родените под знака Рак.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар