Как да си направите японски омлет?

Лесна, вкусна и най-вече диетична рецепта, с която ще зарадвате всички у дома

Необходими продукти
– Яйца – 4 бр.
– Сол – малко, на вкус
– Соев сос – около 1 чаена лъжица лъжица
– тиган с незалепващо дъно
– масло
– магданоз

Интересното в тази рецепта е, че класическият състав не предполага интересния краен резултат. Това е омлет за онези, които искат нещо ново от яйцата. Не са необходими кой знае какви умения, за да създадете този изчистен японски стил. Може би от чинията има какво да се желае, но по-важно е да ви се получи омлета, отколкото да сервирате в правилната чиния.

Може да бъдете сигурни, че децата много ще го харесат!

Чувала съм, че японците добавят към този омлет захар и ориз или малко оцет, но може да успеете и без тези съставки.

Начин на приготвяне

Разделете яйца, солта и соевия сос в купа и разбивайте с вилица, докато стане гладка смес. През това време тиганът загрява, капвате малко масло и обирате ненужното със салфетка. В тигана не трябва да има много мазнина, за да се получи този сбит вид на омлета.

Изсипете в тигана една четвърт от яйчената смес и
разпределете равномерно върху дъното. Ако се получават мехурчета е необходимо да се намали температурата. Може да ги пукате внимателно с вилицата. Когато забележите, че сместа е готова, започвате да отлепяте и с помощта на нож и вилица търкаляте омлета от едната страна до другата.

Идеята е навиването да започне преди в другия край сместа да е напълно готова, за да може да залепне и да се получи това яйчено руло.

Естествено, накрая може да нарежете на кръгчета и да украсите с магданоз или каквото друго имате под ръка.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар