Втори брак за разведения – абсурд!

Повечето мъже, които веднъж са сключили брак и след това са се развели, най-вероятно няма да направят отново същата грешка


Или поне ще я направят, след като са мислили дълго и предълго. И най-вече – ако са достатъчно сигурни в дамата на сърцето си.

Страхът да не повторят една и съща грешка е присъщ главно на разведените мъже, които имат негативен опит зад гърба си. Някои са се напатили със съпруга, която печели повече от тях. Други са изпитали тежестта на рогата, които им е слагала бившата, и са си направили извода, че всички жени изневеряват. Тези пък, които са живели с делова, прекалено енергична и властна жена, след това бягат от такива като от огън. Затова, ако се решат на втори брак, се стараят да си вземат тиха и мила девойка, която обожава да стои с престилка до печката – да вари манджи и да пече баници. Мъжете пък, които са имали „щастието“ да живеят с някоя глезана, който във всичко следва съветите на скъпата си майка, ще изпитват постоянен страх пред бъдещата си тъща и ще я възприемат като заплаха за отношенията.

И тук плавно преминаваме пред следващия… страх от тъщата

Съществуват множество неблагоприятни сценарии на развитие в отношенията между тъща и зет. Да допуснем, че майката на съпругата няма съпруг -тогава тя възприема живота на любимата си дъщеря като свой собствен, а зетят става за нея непослушен син. В този случай тъщата не пести съветите, стреми се да прояви своята значимост и компетентност, с което, разбира се, омръзва до смърт на младите.

Или друг пример – майката, която безумно обича дъщеря си, понякога не може да сдържи желанието си да контролира семейния живот на децата и да разбере дали зет й се държи подобаващо с дъщеря й. Ако съпрузите имат някакви конфликти, тя се стреми да защити любимото си чедо, осъждайки зет си, и виновната за всичко е тя.

Друг пример: тъщата и зетят живеят в един дом, в жилището на тъщата. В този случай мъжът се чувства неуверено, не усеща своето пространство, разбира, че е на чужда територия и е принуден да живее по законите на семейството на своята съпруга. Особено им е трудно
на мъжете, ако тъщата редовно им напомня кой е господарят в този дом.

Сериозен страх от тъщата може да изпитва и мъж, възпитаван от строга и доминираща майка. Той се бои, че тъща му ще го пресира, ще влияе върху живота му и когато се ожени, ще попадне в още по-жестока ситуация. Страхът се усилва, ако мъжът няма собствено жилище и разбира, че след сватбата ще е принуден да живее в дома на родителите на жена си.Той може да отлага сватбения въпрос само за да не се срещне с новоизпечената си тъща.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар