Мъжете спират да ни гушкат и започваме да изневеряваме

Една от основните причини за изневярата при жените е липсата на духовна близост.

Адамовците няма да сбъркат, ако по-често се за­мислят над твърдението на немския сексолог Ерих Шнабел: „Жените изпитват потребност от внима­ние и духовна близост в безкрайно по-голяма сте­пен от мъжете“, и ако гледат поне веднъж филма на Алмодовар „Поговори с нея“. Да, бракът ви е сполучлив. Съпругът ви обожава, не изпитвате материални затруднения, децата са направо вундеркинди. Но ето, че в живота ви се появява приятел. На вас ви е интересно да об­съждате заедно прочетените книги, политическите събития, общите си познати, живота като цяло. Хо­дите по кафенета, с часове бъбрите по телефона, пишете си по скайпа. Толкова сте близки, че поня­кога на шега си казвате: „Ако беше жена, няма­ше да имам по-добра приятелка.“

Но той не е. И точно затова интелектуалният секс (така наричат необичайните си отношения много мъже и жени духовни близнаци) често прераства във физически секс – рано или късно емоционалната близост придобива еротична окраска в очите на нежния пол. Докато за силния еротичната основа на приятелството е ясна от самото начало и неговите представители само чакат подходящия момент.

Мненията на психолозите за тази ситуация се разделят. Едни смятат, че нищо не заплашва позицията на съпруга, че той, както и по-рано, остава надежда, опора, каменна стена, а връзката с мъжа – „приятелка“ е само допълнение към чувствения опит на жената. Други обаче не са толкова безгрижни и горещо препоръчват на съпрузите никога да не забравят думите на Ерих Шнабел.

Истината! Ето как жената си избира сексуален партньор!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар