Историята за пластични операции на Еманюел Беар (част 2)

Мъдростта идва с възрастта, а тогава, през 1991 г., актрисата просто ненавиждала своите „стари“ устни, което я накарало да посети специалист. Своята стройна идеология за хармонията Еманюел изградила вече по-късно. Сега звездата се кълне, че повече никога през живота си няма да легне под скалпел: „Това е сериозна намеса, всички последствия от която не могат да се предвидят. Сега дори мисълта за проста инжекция ме ужасява. Така че аз не знам как ще се боря с признаците на стареене.“ При това Еманюел тактично се въздържа от критика по адрес на жените, на които пластичният хирург им е по-близък, отколкото родната им майка. Това, казва актрисата, е въпрос на недостиг на увереност в себе си.
Еманюел признава, че работата в киното оказва определен натиск – актрисата е длъжна да запази своята красота в продължение на цялата своя кариера. „Стареенето в този бизнес не е лесно, особено когато ти си жена“ – отбелязва 49-годишната Беар.
Това, в което се превърнали устните на Еманюел, в целия свят се нарича „патешко лице“. В „Патешкия клуб“ през годините са се „записали“ още Мелани Грифит, Мег Райън и редица други актриси. Но своята кампания срещу пластичната хирургия Еманюел започнала едва след шумния скандал с френската компания производител на имплантанти Poly Implant Prothese.
На първо място актрисата иска да повиши нивото на осведоменост на жените за това с какво могат да бъдат опасни пластичните операции. Самата  тя, уви, узнала за това твърде късно: сега нейната външност вече не може да се оправи.

Из в. “Лечител”

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар