Здравен наръчник за ваканцията

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Остават броени дни до лятната ви отпуска? Цяла година я чакате с нетърпение, правите планове и мечтаете за емоциите на безгрижната ваканция. Единственото, което може да я помрачи, са някои неприятни летни неразположения.

Как да ги избегнете, съветва сп. „Журнал за жената”.

Бялотечение

Прохладата на басейна често може да ви до­несе неприятни проблеми. Мок­рите бански и недобре почисте­ните съоръжения са безпощадни към дами­те, склонни към вагинални гъбички. Нерядко именно през лятото се появява бяло течение, което създава дискомфорт. За да се предпазите, можете да ползвате Шуслерови соли №4 калиев хлорид (бързо възстановява лигавиците и премахва белезникавите секрети) и сол №9 натриев фосфат (норма­лизира вагиналната флора, като й помага да възвърне естественото си рН, за да се справи с гъбичките).

 

Главоболие/схващане

Времето за пълен релакс е свър­зано и с повече среднощни танци или часове на слънце, волейбол на плажа, планински преходи. Недоспиването, нетипичното физическо натоварване са все причини за появата на главо­болие, спазми на мускулите и обща умора. Всички тези със­тояния могат да се преодолеят с Шуслеровата гореща седмица. Трябва да разтворите 10 таблет­ки от сол №7 магнезиев фосфат в гореща вода и да ги изпиете на малки глътки. Болките и спазмите затихват за минути. При необхо­димост повторете.

 

Вирусни заболявания

Летен грип с температура, раз­стройство, болки в мускулите и липса на сили. Това е един от най-големите врагове на без­грижната ваканция. Понякога, въпреки че сте спазвали добра хигиена, избягвали сте съмнителни храни, вирусът все пак ви поразява. Тогава е най-важно бързото въз­становяване. Започнете прием на много течности, за няколко дни избягвай­те каквато и да е храна, и за 2-3 дни, на всеки 30 минути, приемайте Шуслерови соли №3, №5 и №8. При подобрение се приемат по 3 таблетки дневно от всяка сол за 2-3 седмици.


Разширени вени

Болка, скованост, отоци. Това са често оплакванията на хората с раз­ширени вени в летните месеци. За да възстановите венозния отток и до­брата микроциркулация във веноз­ните съдове, е необходимо да се дви­жите на всеки 2 часа, като например изкачвате стълби за 10-15 минути. За по-добра еластичност и здравина на вените е необходим прием на Шуслерова сол №1 калциев флуорид, който стяга тъканите. 2 пъти в годината се прави курс от по 2 месеца, като се приемат по 5 таблетки от тази сол в комбинация и със соли №8 и №11.

Слънчево изгаряне

Плаж само в часовете  преди 11 и след 17 часа… Да бъдем искрени, малко хора спазват това правило, а слън­чевите лъчи стават все по-агресивни. Опъване, зачервяване, дискомфорт. Усетите ли ги, трябва да реагирате веднага. В този случай спешна помощ е сол №3 железен фосфат. Разтворете 40 таблетки в мляко за тяло и нанесете на кожата, веднага след прохладен душ. Ако сте изпуснали момента и се появят мехури, започнете прием на всеки 30 минути на таблетка от сол №8 на­триев хлорид. Сол №3 и №8 можете да взимате 10 дни преди и 10 дни след отпуската за профилактика на кожни проблеми, в резултат на излагане на слънце.

 

Хиперпигментация

Слънчевите лъчи галят приятно кожата, но при хора с по- светъл тен често оставят следи от ласките си – лу­нички или неприятни пигментни петна по лицето, шията, деколтето. Всички дами знаят добре, че веднъж появили се, петната много трудно се премахват. Така че ако сте склонни към та­кива кожни състояния, вземете мерки преди това. Добрата пигментация на ко­жата се регулира от Шуслерова сол №6 калиев сулфат. Раз­творете 40 таблетки от сол №6 и още толкова от сол №1 във вашия слънцезащитен крем и нанасяйте преди излагането на слънце.

 

 

Ухапвания/ ужилвания от насекоми

Лятото е сезонът, когато прекарваме най-дълго вре­ме на открито – по паркове и градинки, зелени поляни, на плажа. Удоволствието ни обаче често е нарушено от атаките на досадните „кръвопийци“ – ко­марите, жилещите оси и други насекоми. Резултатът са болка, оток, подуване и зачервяване. Тези леки симптоми преми­нават за няколко дни, но има хора, при които ухапването от насекоми може да доведе до сериозни последици и алергич­ни прояви.

Добре е при ужилване да намажете болезненото място с каша от 10 таблетки от Шусле­рова сол №8. Започнете да при­емате соли №2, №3 и №8, за да се предпазите от усложнения и алергични реакции. В спешни ситуации по таблетка от всяка сол на всеки 30 минути.

 

Финалът на отпуската

Всичко си има край, а финалът на лятната ваканция е наистина много неприятен момент. Понякога прена­стройката от почивка към работен ритъм е трудна и продължителна – може да отнеме седмици. В този случай е добре да приемате всяка сутрин по 5 таблетки от Шуслеровото кафе – сол №5. Калиевият фосфат дава сила на мозъка, ободря­ва ви и ви зарежда с добро настроение.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар