Думите с „О“, които убиват любовта – ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Ти лайф за Лекува

Думите с „О“, според психолозите убиват любовта. Те са по-вредни от онези „Е“-та в храните, за които внимателно следите на етикетите


Очакванията

Както много пъти сте чували, нереалистичните очаквания обикновено са повод за разочарование. Понякога, но само понякога, може да сте очаквали нещо лошо от любимия, пък той да ви изненада приятно. Моментът е хубав, обаче е кратък. Много по-дълго е било времето, през което сте се измъчвали, предполагайки, че пак ще ви сервира
провал.

Мислейки си, че някой с нещо ви е длъжен, можете да прекарате целия си живот в очакване – че той знае как да постъпи, за да изпълни очакванията ви, че може да ви разбере, да ви обича такива, каквито сте. „Това е най-големият житейски мит, защото самите ние често не се познаваме много добре – животът е постоянен път към себе си“, изтъкват психолозите. Никой не може да ви помогне, ако самите вие не сте наясно от каква помощ се нуждаете.

А и да сте наясно, напълно е възможно партньорът да не е в състояние да задоволи очакванията ви, защото са непосилни за него или пък не съвпадат със собствените му желания.

Любовта е много по-дълготрайна, ако още в началото на връзката си двамата се опознаят достатъчно, за да са сигурни, че не само са влюбени, но имат еднакви цели и ценности. И никой не си въобразява, че ще успее радикално да промени другия.

Обвиненията

Те са голям убиец на любовта и са свързани с нереалистичните очаквания, с навика да се раздават категорични оценки и да се мисли за партньора с обидни думи. Надявахте се мъжът на живота ви да се окаже гениален програмист или адвокат, да печели пари и да ви води всяко лято на екзотичен остров. Сега казвате „Той никога няма да направи кариера“, обвинявате го, че парите стигат само за онзи претъпкан курорт, в който почивахте и миналото лято.

Животът с постоянни обвинения към партньора е тежък, защото засилва неудовлетворението ви. А я си представете, че и той е имал нереалистични очаквания към вас и сега ви обвинява, че не сте ги оправдали. Примерно, че не го подкрепяте достатъчно, за да прояви гениалните си способности. Или пък че не изкарвате достатъчно пари, за да допълните неговите и да си позволите ваканция на екзотичен остров. Може да ви обвинява, че го обвинявате, и е прав. Това ваше поведение е много пряк път към финала на мирното ви съвместно съществуване.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар