Как да възпитате еко – дете?

Да си еко е модно, макар че ако се замислите, на еко навици ви е учила още вашата баба


Да не си хвърляте опаковката от вафлата, където ви падне, или да не плюете семки около пейката в парка открай време се смята за отличителна черта на възпитания човек.

Но ако сте от хората, на които е им писнала пропагандата на“ вманиачени зелени“, си помислете дали обикновеният здрав разум не ви диктува да научите детето си да пази околната среда, да се грижи за природата и да използва разумно ресурсите й. От това зависи не само бъдещето на човечеството, а и собственото здраве на вашия син или дъщеря. Да живее в чиста среда вместо в мръсотия

Еко навиците се отразяват много положително и на семейния бюджет.
Родителският ви дълг диктува да не пренебрегвате екологичното възпитание, защото от него зависи дали детето ви ще бъде прието в обществото. Социологическите проучвания в развитите държави показват, че мнозинството от хората вече гледат с лошо око съседите си, които не изхвърлят боклуците си разделно, да речем.

Основите на екологичното възпитание се полагат в ранна възраст, но не със сложни обяснения за последствията от замърсяването

Когато видите, че то пуска пликчето от закуската на земята, помолете го да я вдигне и да я занесе до най-близкото кошче за боклук. След като ви послуша, похвалете го и му кажете, че така е много по-красиво и приятно за всички.

На същата възраст учете детето разумно да използва водата и електричеството. Не е нужно лампите да светят, когато няма никой в стаята, или компютърът да е включен, ако не се ползва. Докато детето мие зъбите си, не бива от отворения кран водата да изтича в канала. Вредно е и за природните ресурси, и за семейния бюджет.

И пазаруването в супермаркета също може да превърнете в час по екология, като купувате родни продукти

Разкажете защо: за да влезе една стока в магазина, трябва да бъде транспортирана. А камионите използват горива, които замърсяват въздуха. Затова колкото по-кратък е пътят, толкова по-малко са щетите за природата.

Можете да си организирате еко дни. Купете дръвче или храстче и цялото семейство идете извън града да го засадите. При това не пропускайте да напомните, че всяко растение преработва мръсния въздух. Хубаво е да посещавате вашето и да следите развитието му. Детето ще се почувства щастливо и гордо, когато храстчето се раззеленява и цъфти.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар