Модел на подражание: Порасналите деца ще приличат на нас, толкова колкото ние им позволим!

Ти лайф за Лекува

Родителите са първите и най-влиятелни учители в живота на своите деца


Само дето децата не слушат какво казвате. Те виждат какво правите. Така че ако вие живеете живота си в синхрон със своите принципи, ако вашите ценности се отразяват в постъпките ви, тогава вашите тийнейджъри ще ви имат доверие и един ден ще действат като вас.

Запитвали ли сте се например как искате вашия син/дъщеря да реагира, когато сбърка и се провали. Вместо да го учите с думи, покажете му чрез действията си кой е най-добрият начин. Да речем, че нямате успех със задача, която шефът ви е възложил. Не мищкувайте с обяснения и оправдания. Застанете честно пред себе си, пред семейството и пред шефа, признайте си гафа и предложете как бихте могли да компенсирате грешката. Ако може да се поправи, действайте. Ако не може, хвърлете сили в нещо друго. Може да дискутирате проблема си у дома, да търсите съвет и най-вече подкрепа. Така вашият тийнейджър не само ще се чувства важен и пораснал, но и ще знае как да излезе от подобна ситуация с достойнство.

Признавайте пред него, когато сте сбъркали.

Ежедневно показвайте позитивно мислене. Разговаряйте с тиина за своите малки и големи цели и мечти, въвличайте го в постигането им, не се отказвайте лесно от нито една. Ако се наложи да се откажете, не го правете тихомълком. Кажете му защо понякога е по-добре да се откажеш и да потърсиш друга посока. Обяснете, че го правите не защото сте загубили вяра или сили за борба, ами защото целта се е обезсмислила и сте осъзнали, че по другия път ще постигнете повече.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар