Как да укротите ядосаното дете, според възрастта?

В никакъв случай не му угаждайте, като показва гнева си, понеже слагате край на играта с таблета

Girl sticking tongue out

4 години. Тук девизът е „мога“ – мога да пиша букви, мога да се обличам сам. Това е крачка напред в развитието, защото притежаването е изместено от способностите. Ако смятате да се предадете, не го правете само защото детето вика или плаче. Напротив, обяснете, че докато не се успокои, няма да обсъждате въпроса. Ще поговорите едва след това и ако има аргументи защо да продължи да играе на таблета, ще му дадете още време. Така синът и дъщеря ви ще свикнат да изразяват чувствата си спокойно и премерено и същевременно да се борят с думи да обърнат ситуацията в своя полза.

Понякога детето има пълното право да изпитва силни негативни емоции.
вайки постиженията си, те изграждат своето самочувствие.

5 години. Моженето се експонира във времето като предстоящи планове и постижения в света на възрастните – като порасна, ще стана полицай и ще залавям лошите. За разлика от кратките и категорични съждения в по-ранна възраст сега изказванията са по-обстоятелствени.

За да не трепери от напрежение, покажете как да се разтовари: вкъщи може да удари възглавницата с всичка сила, а пък навън да се отдалечи малко и да изкрещи. Не допускайте обаче от гняв да чупи играчките си. Изтъкнете, че така вреди на себе си, защото вече има едно камионче или една кукла по-малко. А за чупенето на домашни вещи го изчакайте да се успокои и го накажете, като обясните точно защо.

Понеже животът често предлага поводи за обида, разочарование, ад, може да научите 5-годишното дете как да прави дихателни упражнения, за да се успокои. Вдишва бавно през носа и напълва корема с въздух. Ръцете обтяга напред и задържа въздуха. След това ръцете отиват встрани, като китките се свиват и разпускат, а въздухът силно се издиша. Друг вариант е бавно да поема въздух през носа, като наум брои до 10. Задържа го, докато преброи до 5. Бавно издиша през носа, като брои до 10. Почти сигурно е, че тези дихателни упражнения ще накарат детето да се смее. Може и да не ги запомни, но ще се разтовари от негативните емоции.

Не забравяйте да утешите детето и когато вие сте причина за гнева или тъгата му, след като мине най-критичният момент. Дори наследникът ви да е от тези, които възстановяват емоционалния си баланс, като се усамотят в стаята си и се завият презглава, вие влезте, пошегувайте се, предложете прегръдка и целувка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар