Кои са минусите на служебния роман?

Ако връзката приключи с раздяла и влошени отношения, то качеството на работата и на двамата ще спадне

sluveben-roman

Още по-сложно е, ако на всичко отгоре работят съвместно, тогава положението излиза извън контрол и никой шеф няма да търпи заяждането ви един с друг или, недай Боже, саботирането на работата.

Дори обичайните препирни се превръщат в проблем за работодателите. Двамата се гледат накриво, търсят посредник, за да разговарят, надълго и нашироко обясняват на колегите си какъв гад/гадина е той/тя. Така часове от предвиденото за работа време отиват за решаване на сърдечните им проблеми. Когато връзката бавно се спуска по надолнището към раздялата, то тогава всеки работен ден се превръща в истинско изпитание. Последствията за вашата работоспособност са ясни, а в случая са и дългосрочни.

Съществува риск да бъдете излъгани. Дали обектът на вашите чувства не се домогва до връзка с вас от користни подбуди? Това си е направо логично, ако единият е на по-висока длъжност и може да допринесе за повишението на другия. Възможно е и при равнопоставеност на мястото ви в йерархията пак да бъдете излъгани. Например да ви прехвърлят работа, а вие с любов да я вършите. Проблемът е не само в претоварването, а и в реалната опасност да допуснете грешки. Послушайте интуицията си, изчакайте с обвързването и добре преценете чувствата на другия.

Риск за кариерата съществува и при искрени чувства от двете страни.

Романтичните отношения с колега могат не само да повишат, а и да намалят ефективността на вашата работа. Неслучайно в много компании има изискване при такива връзки двамата да бъдат в различни отдели, да не се допуска да работят по съвместни проекти, дори да доказват с попълването на работен дневник, че не се занимават с лични дела в службата.

Не е без значение, че отношенията ви са обществено достояние. Дори да не си признават, всички следят развитието на връзката ви, коментират я, клюкарстват. Това е сериозно изпитание, особено за дамите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар