Палавото дете става кротко, ако го запишете да спортува

Той е толкова палав, че едва се удържате да не го плиснете

dete
Спрете се, с шамари и виковете „До довечера да не съм те видял да излизаш от стаята!“ ще покажете само родителското си безсилие.

Един от начините активното дете да изразходва енергията си е да го запишете да спортува. Тези занимания са много ефективни и за непослушните. Освен че натоварва физически, спортът и възпитава – в него важат принципи като честна игра и стремеж към успех чрез упорит труд.

Строга дефиниция какво е възпитание няма, но е ясно, че това е процес, който оформя личността на детето така, че то да се адаптира към задължителните правила в обществото. Добре възпитаният човек се стреми към постигане на своите цели в живота, без да нарушава интересите, ценностите, достойнството и желанията на другите.

Обикновено родителите и най-близките роднини показват на децата си нормите на поведение и правилата. После се включват учителите. Важен фактор за модела на поведение стават и съучениците. Съвсем естествено е вашето дете, дори добре да сте го възпитавали до този момент, да започне да прави неща, с които смята, че ще спечели одобрение сред останалите в класа. Още в предпубертетния период, някъде от 8-9-годишна възраст, показването на неподчинение например се оказва важен фактор за популярност. Не е изключено и детето да е попаднало сред съученици, които идват от семейства със съвсем различни ценности и култура от вашите.

Щом това не ви харесва, потърсете промяна на средата, в която детето прекарва поне част от времето си. В спортен отбор, който се развива под зоркото око на опитен в работата с деца треньор, вашият син или дъщеря може да види съвсем различен модел на поведение у връстниците си. Така ще разбере, че не е задължително да правиш щуротии, за да те одобряват другите, пише „Всичко за семейството“. Ще те харесват, ако си добър партньор в играта.

Не е за пренебрегване и фактът, че детето ви може да постига успехи, които ще повишат самочувствието му и ще намалят желанието да търси популярност, като не се подчинява на правилата и прави бели.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар