Палавото дете става кротко, ако го запишете да спортува

Той е толкова палав, че едва се удържате да не го плиснете

dete
Спрете се, с шамари и виковете „До довечера да не съм те видял да излизаш от стаята!“ ще покажете само родителското си безсилие.

ГОЛЯМ БАНЕР ЗА ПО КРАСИВИ

Един от начините активното дете да изразходва енергията си е да го запишете да спортува. Тези занимания са много ефективни и за непослушните. Освен че натоварва физически, спортът и възпитава – в него важат принципи като честна игра и стремеж към успех чрез упорит труд.

Строга дефиниция какво е възпитание няма, но е ясно, че това е процес, който оформя личността на детето така, че то да се адаптира към задължителните правила в обществото. Добре възпитаният човек се стреми към постигане на своите цели в живота, без да нарушава интересите, ценностите, достойнството и желанията на другите.

Обикновено родителите и най-близките роднини показват на децата си нормите на поведение и правилата. После се включват учителите. Важен фактор за модела на поведение стават и съучениците. Съвсем естествено е вашето дете, дори добре да сте го възпитавали до този момент, да започне да прави неща, с които смята, че ще спечели одобрение сред останалите в класа. Още в предпубертетния период, някъде от 8-9-годишна възраст, показването на неподчинение например се оказва важен фактор за популярност. Не е изключено и детето да е попаднало сред съученици, които идват от семейства със съвсем различни ценности и култура от вашите.

Щом това не ви харесва, потърсете промяна на средата, в която детето прекарва поне част от времето си. В спортен отбор, който се развива под зоркото око на опитен в работата с деца треньор, вашият син или дъщеря може да види съвсем различен модел на поведение у връстниците си. Така ще разбере, че не е задължително да правиш щуротии, за да те одобряват другите, пише „Всичко за семейството“. Ще те харесват, ако си добър партньор в играта.

Не е за пренебрегване и фактът, че детето ви може да постига успехи, които ще повишат самочувствието му и ще намалят желанието да търси популярност, като не се подчинява на правилата и прави бели.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар