Писател-фантаст предсказал съдбата на Титаник

Понякога в книгите е описано онова, което ще се случи в недалечното бъдеще

titanik
Исторически факт, който често се премълчава, е, че през 1896 година в Англия излиза книгата на Морган Робъртсън „Безсмислено“, където подробно се описва гибелта на огромен пътнически параход, наречен „Титан“.

Авторът точно указва времето, мястото, причината за гибелта на морския съд – 1912 година, в Атлантическия океан, на път от Англия за Америка, в студена априлска нощ корабът се сблъсква с айсберг и загиват много от пътниците.
Нещо повече, Робъртсън дори посочва точния брой на пасажерите – 2000 души, което съответства на пътуващите с Титаник“ за Америка. Параметрите и характеристиките на кораба, описани в романа, съответстват с тези на „Титаник“: дължина и водоизместимост, скорост при сблъсъка, дори името е сходно – всичко е предсказано в най-големи подробности. Разликите са незначителни.

Работата е там, че Морган Робъртсън е писател-фантаст, при това никому неизвестен. И книгата му повече не е преиздавана. Разбира се, ако той бе написал, че това действително някога ще се случи и бе нарекъл творбата си пророчество, а не фантастика, вероятно хората биха обърнали внимание на описаните в романа събития.

От друга страна, книгата психологически подготвя умния човек, който я чете, за предстоящите събития; формира навици за многомерно мислене, позволяващо ориентиране в бързо променящите се условия на живота.

Оказва се, че такива автори-фантасти има много. Но те са принудени да пишат творбите си в жанра фантастика, тъй като интелигентният читател и така всичко ще разбере.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар