Работата без отпуска трови организма

Време е да излезете в отпуск

отпуска
Това е задължително, дори да живеете с представата, че без вас работата в офиса ще се обърка. Но и да не е така, пак не бива да се лишавате от ваканция.

Д-р Стивън Лем от Университета в Мисури казва, че човек, който непрестанно получава доза стрес на работното място и се лишава от възможността да си почине пълноценно, буквално трови своя организъм. Други специалисти твърдят, че работохолиците живеят по-малко в сравнение с хората, злоупотребяващи с алкохол.

Човешкият организъм е подчинен на естествен природен биоритъм, при който се редуват фаза на напрежение и фаза на отпускане. Всеки орган и всяка клетка на тялото функционират в тази динамика. Ако един мускул не се отпусне докрай, след това не успява да включи в режим на работа своята неотпусната част и постепенно атрофира. Същото важи и в по-общ смисъл – ако няма почивка, във всеки следващ епизод коефициентът на полезно действие намалява, тъй като отсъства моментът на презареждане.

Всеки има свой предпочитан начин на почивка. Но според лекарите полезната почивка означава пълна смяна на дейността. Ако професията ви е свързана предимно със седене в офиса, си струва да съвместите ваканцията с физическа активност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар