А вие говорите ли езика на любовта?

Ти лайф за Лекува

Защо се случва така, че двама души, които се обичат и не могат да живеят един без друг, понякога се карат, спорят, доказват нещо и откровено не се разбират

език любов Той й подарява шикозен букет – тя не е доволна. Тя му пече баница с праз – той остава равнодушен… Според известния американски психолог Гари Чапман причината е, че всеки от нас говори на свой език на любовта. Да го разбереш и да се настроиш към партньора, означава да намериш общ език с него. Тъй като умението да се говори на езика на любовта на своята половинка е всъщност ключът към дългия и щастлив семеен живот.

Подробностите в тази мъдра наука са изложени в книгата на консултанта по взаимоотношения Гари Чапман, наречена „Петте езика на любовта“, преведена на 38 езика. Върху много хора тя има ефекта на взривена бомба и завинаги променя семейния им живот.

И така, съществуват пет езика на любовта, с помощта на които всеки човек проявява своите чувства. Това са похвалата, времето, подаръците, помощта и докосванията. Всеки от нас, без дори да си дава сметка за това, говори на един, максимум на два езика.

Затова, когато имаме партньор, смятаме, че нашата половинка ще изразява своите чувства със същите думи и постъпки, с които сме свикнали от детството, ще говори с нас на същия език на любовта. Но уви, невинаги е така, тъй като темпераментът, възпитанието и житейският опит у всички са различни. Вашият партньор може да използва друг език на любовта – и това е нормално. Ако искате да имате идеално семейство, научете се да говорите за любовта си така, че партньорът ви да ви чува. Изяснете езика на любовта на своя избраник и постоянно го използвайте. Тогава всичко в живота ви ще е прекрасно.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още: