Хранителна диета помага при разширени вени

Варикозно разширените вени се дължат на задържането на кръв, което предизвиква тъпа болка, тежест в краката, отичане на ходилата, бърза умора при вървене. Болезнените усещания намаляват, само ако лежите или седите с високо вдигнати крака, както и нощем.

  • Консумирайте повече целулоза. Диета с високо съдържание на целуло­за помага да се намали налягането във варикозните вени. При запек и мъчи­телно изхождане, свързано с продължителни напъни, се създава допълнително налягане върху клапаните на вените на краката. Сам по себе си хроничният запек е една от причините за венозни разширения. При запек помагат диети с преобладаваща „груба“ храна – овесени ядки и трици от овес, изделия от ечемик, боб, грах, леща, картофи, изпечени с кожата, кафяв ориз, продукти от пълноценна пшеница, плодове и зеленчуци. Освен това трябва да се пие повече вода, в противен случай допълнителните количества целулоза могат да задълбочат запека.
  • Периодично правете разтоварващи дни, като включите в менюто си салати от пресни зеленчуци и плодове. Това, освен всички друго, ще ви помогне да свалите някои и друг килограм. Излишното тегло винаги означава и допълнително натоварване на краката, което пречи на кръвта по нейния венозен път.
  • Ограничете консумацията на мазнини тъй като те се трупат по- вътрешните стени на кръвоносните съдове. Храната ви трябва да е стро­го балансирана и пълноценна, но да съдържа колкото може по-малко мазнини от животински произход.
  • Яжте повече джинджифил, чесън, лук. Тези продукти улесняват деле­нието на фибрина в областите с разширени вени. При хора с това заболяване е занижена способността за деление на този белтък.

 

Хора­та с разширени вени често след кратко стоене прави или след продължително ходене пеш  са с подути, изморени крака и в края на деня обувките изглеждат твърде тесни.

Не ставайте жертва на собственото си тяло!

СЛОЖЕТЕ КРАЙ НА БОЛКАТА ОТ РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ С ВЕНОТОН – S!

Единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни !!!

 

Специфичната комбинация от доказани билки помага при разширени вени и хемороиди, благодарение на силата на маслените извлеци от лайка, корен от бял оман, листа от смрадлика, цвят от невен, кори от дъб, вазелин и бронопол.

 


Магазин за красота и здраве

Прочетете още: