В търсене на идеалния аромат

промоции
Научи как да го намериш измежду многото в магазина и разбери други полезни неща за парфюмите.

 

Как да откриеш твоя парфюм? Това, което парфюмеристите съ­ветват, е да отидеш сама в козме­тичния магазин. Парфюмът е нещо лично, така че ако приятелката ти случайно не хареса този, който си избрала, то най-вероятно няма да се решиш да си го купиш. Друго ва­жно нещо е, когато тестваш пар­фюми, да си с чиста кожа. Отиди без преди това да си се пръскала с парфюм, но също така пропусни и любимия си крем за тяло, за да не се смесят ароматите. Когато си ха­ресаш някой парфюм, напръскай от него върху хартиена лентичка (това са специални блотерни лентич­ки, с които тестваш парфюмите) и напиши името му. Събери някол­ко такива (но не повече от пет, за да не се получи пренасищане на обо­нянието ти) и като се стараеш да не се допират една до друга, излез от магазина и седни на някоя пейка. Обърни лентичките надолу, та­ка че да не можеш да прочетеш имената им. От първоначално избраните пет аромата се спри на два, помириши ги и реши, кой ти харесва повече. После се вър­ни отново в магазина. Напръс­кай единия върху едната си кит­ка, а втория върху другата и от­ново излез от магазина. Не стой на едно място, а се движи. От време на време ги помирисвай. Не винаги веднага можеш да усе­тиш, че това е твоят аромат. Трябва му време да се разгърне върху кожата ти. Така на след­ващия ден или следващия път, когато отидеш да пазаруваш, ще знаеш кой да си купиш.

Много парфюми или само един, но емблематичен?

За предпочитане е разнообразие от аромати, които да носиш според настроението и сезона. В повечето случаи един от тях взима превес, но все пак можеш да разнообразяваш и с остана­лите, когато искаш промяна.

Кои нотки и аромати привличат мъжете?

Все пак традиционните ухания надделяват. Аромат, който е по-малко сладникав и пове­че дървесен, е харесван от мъ­жете. Друга нотка, която те обожават, е ванилията. Тя из­лъчва мекота и топлина и съ­щевременно е много женствена и секси. Ванилията е смятана за афродизиак. Уханието й въз­действа на цялата централна нервна система, карайки те да чувстваш всичко около себе си по-приятно. Винаги обаче я из­ползвай умерено, тъй като аро­матът й е доста силен.

Направи парфюма си по-дълготраен

Правилното съхранение на пар­фюма определя в голяма степен трайността му. Избирай мяс­то, където, от една страна, да ти е винаги на разположе­ние, от друга, да не е на пряка слънчева светлина. Обикновено животът на парфюма е около шест до осем месеца, като след това не че не е става, но има вероятност да е мъничко по-не­траен. И още нещо много важ­но: винаги дръж парфюмите си в картонените им опаковки. То­ва допълнително ще ги съхрани.

Кой е най-добрият начин да го носиш?

Концентрирай се в областта на ключицата. В тази зона има много пулсни точки, кои­то излъчват топлина и по този начин се получава приятна дълбочина на аромата. Освен това, използвай лосион 3а тяло или крем след парфюма, който да запечати уханието по-дъл­го върху кожата ти. И нещо много важно: по-добре да бъ­деш умерена, когато нанасяш парфюма си, отколкото щедра, тъй като прекаляването с ко­личеството му може да напра­ви и най-хубавия аромат непо­носим и натрапчив.

Парфюм и секс

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар