Има решение за болките в гърба

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Болките в гърба се срещат по-често при жените, отколкото при мъже­те. Това е свързано с физиологическите особености на женския организъм – по изразено прегъване на гръбначния стълб. Освен тази предпоставка, съществуват още редица фактори, които провокират възникването на сим­птома:

Носенето на обувки с много високи токове прави походката на жената неустойчива. За да пази равновесие, тя се прегърбва, изменяйки нормално­то положение на гръбначния стълб.

Твърде тесните дрехи затрудняват дишането. Мускулите на гръдния кош трябва да полагат допълнителни усилия, което от своя страна се от­разява върху състоянието на прешлените.

Когато жената носи тежки чанти, гръбначният и стълб се превива, което е голямо натоварване за ставите между прешлените.

Наднорменото тегло също натоварва гръбначния стълб, затруднява дишането и предизвиква напрежение между прешлените.

Големият корем при бременност предизвиква отклонение на тялото на­зад, за да се пази равновесие. Това води до повреди в гръбначния стълб.

През първите години от живота на детето – когато жената все още го кърми и по-късно – когато часове го носи на ръце, гръбначният стълб пак се натоварва много, както и мускулите на гърба.

Болките в гърба са непрекъснат спътник при слабоподвижен начин на жи­вот. Специалистите са на мнение, че от това най-често се оплакват хора­та, които прекарват по цял ден пред компютъра. Папките от офисите из­чезнаха. По тяхно време трябваше да станете от стола, да отидете до другия край на помещението или в друга стая, за да потърсите някакъв до­кумент или да приберете нещо в съответната папка, да обсъдите с колега текущи задачи. Сега от вас се иска само да натиснете един-два клавиша. В резултат се обездвижвате напълно, а гърбът ви губи гъвкавост. Не чакай­те болките в гърба да отровят живота ви. Използвайте опита на нетрадиционната медицина.

А може и да се доверите на силата на хранителните добавки, които все повече заемат своето място в лечението на болните стави.

 

„При болки и скованост в коленете, гърба и ставите – препоръчвам новите суперефикасни, немски капсули на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА” – категоричен е специалистът-фармацевт Иво Ковачев

 

Освен, че са по-ефективни, немските капсули са и много по-изгодни и се намират във всяка аптека!

 

 

Физически упражнения помагат при болки в гърба

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар