Защо мъжете кръшкат?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
  • Кои са склонни към изневяра и как да ги „обезоражим”?
  • Мъжете не са това, което бяха. Силният пол става все по-крехък, по-съпричастен, по-търпелив и по-предан. Значи и причините, поради които изневерява, също трябва да са други.
  • Социолозите смятат, че верността ще се превърне в култ след 20-30 години дори и сред мъжете.

Неудовлетвореният

Точно поради тази причина изневеряват повече то мъже – малко им е сексът. Всичко друго може да е на „шест“ – топли чувства, мили грижи, ую­тен дом, но не му ли достига креватната „гимнас­тика“, нищо не може да го компенсира. Този тип изневеряващ мъж е от най-неуловимите – винаги намира безопасни и удобни варианти да „кривне“ от правия път. Обикно­вено подбира семейни жени с подобен проблем – неудовлетворени. Вкъщи продължава да се държи по обичайния начин, поддържа и сексуал­ни отношения с половинката си. С времето обаче започва да се усеща промяна в семейната атмос­фера, положителните емоции избледняват…

Как да се справим?

Правете повече секс, за да няма нужда мъжът ви да търси и други партньорки. Сексолозите смятат, че много жени са с погрешно разбиране за секса – из­ползват го като средство за възпитание на мъжа, за награда при добро държа­ние. А той е от жизнена необходимост като съня например.Трябва да разговаря­те по темата свободно и откровено. Повечето двойки биха могли да имат хармоничен полов живот, ако споделят проблемите и желанията си.

Умореният

Мъжът може да е по-силен физически, но „рухва от грижи, за които жената няма граници – например бебе, което го буди нощем, съпруга, която го „юрка“ с домаш­ни задължения, възрастни родители, които се нуждаят от помощта му всеки ден… Ако прибавим и вечния не­достиг на пари – всички вкъщи все от него искат, а той все се трепе и все не стигат, ето ви причина да потърси разтуха навън.

Обяснението му, ако го разкрият, звучи много обидно за партньорката, с която живее под един покрив – непоносимо тежко му било, нямал повече сили…

Как да се справим?

Когато почувства­те, че е отегчен от битовизмите, не му натяквайте, че „ние всички…, само ти…“ Така му показвате, че той е извън семейния кръг и му давате зелена светлина да се държи егоистич­но. Постарайте се да преразпределите задълженията, да осигурите време само за вас двама­та, а не само да „робувате“ на дома и децата. Ако вече ви е изне­верил, най-добре забравете за случка­та. Не я приемайте като предателство, а като ситуация, която помага за личностното израстване на мъжа. Колкото странно да ви звучи, към този тип изневяра са склонни отго­ворни мъже, които се чувстват добре В семейството си, но трудният бит ги кара да търсят отмора извън дома.

Обиденият

Мъжете също могат да бъдат злопаметни и да търсят отмъщение. Тази черта е по-присъща на женския характер (що се отнася за любовните отношения), но представете си как се чувства един унижен и обиден мачо. Подложен ли е и на постоянна критика от половинката си – как да не, си хване любовница. Та тя го гледа възхитено и аплодира всяка негова стъпка, а вие – надменно и укорително. Този тип изневяра се случва и при мъже, на които са им изменили или избраницата им не отговаря със същата сила на чувствата им. Често е неочаквано за жената тя си мисли, че й е в „кърпа вързан“, а той…

Как да се справим?

Приложете изпитаното правило в педагогиката – на пет похвали едно порицание. Възхищението и одобрението винаги трябва да са повече от критиките, дори само защото колкото са по редки забележките, толкова по- I голямо внимание им се отдава.

Ако вече ви е изневерил, ще се наложи да изчакате да мине време, дори да потърпите „другата“. Започнете обаче колкото се може по-рано да прилагате силата на позитив­ното въздействие, иначе със сигурност ще се наложи да се разделите.

Приемащият изневярата

Той просто така е възпитан – не от родителите си, а от обществото, в което всеки гони колкото се Може повече „бройки”. Да имаш семейство и деца – това не е доста­тъчно. Трябва да имаш и авантюри, споменът за които да те „топли“, когато остарееш.

В интерес на истината трябва да кажем, че не всич­ки изневери при този тип мъже са на сексуална основа – случва се да имат интересни приятелства или вълну­ващи флиртове с жени, с които не стигат до леглото. Въ­преки това тези отношения подриват семейните основи.

Как да се справим?

Превъзпитайте го. Покажете му ясно, че такова поведение е неприемливо за вас, че ви обижда и нара­нява. Ако чувствата ви са силни, той ще се „поправи“. В случай че тази тактика не проработи, се на­лага да направите личен избор – или да продължите да го обичате независимо от поведението му, или да го разлюбите и да си тръгнете. Няма смисъл да си късате нервите, ако верността на партньора е задъл­жително условие за вас. Потърсете човек със сходни възгледи.

Романтичният

Този мъж не търси нови партньорки, те сами го намират. Случва му се внезапно (за него), като звездопад в непро­гледна нощ. Толкова е зашеметен от новата си връзка, че няма как да не го разкрият вкъщи. Жена му не може да го познае – не, по-точно, ще го познае, защото се е държал така някога, при първите им срещи… Сексолозите смятат, че съвременните мъже стават все по-романтични, ухажват, „треперят“ над любимата си в началото, но… После сякаш свикват с нея, започват да не я забелязват, не проронват дума, гледат отнесено през про­зореца… Всичко това е сигнал, че нещо се е случило. Ро­мантичните мъже доста напомнят влюбените жени – ако ги превземе магията, те не искат да излязат от плена й.

Как да се справим?

При този тип скло­нен на изневяра мъж може да приложите страданието като профилактична мяр­ка. Накарайте го да се терзае, да се раз­късва от съмнения дали нещо не става с вас – от време на време говорете за любовта, но съвсем абстрактно, сякаш ви се изплъзва това . чувство, гледайте тъжно към небето, проронвайте услов­ни фрази от рода „какво ли…, ако…“ В случай че изневя­рата му вече е факт, изчакайте „бурята“ да отмине. Романти­кът е като стихия – страстта го отвява, но преминава. След това обаче помислете заедно как ще продъл­жите да живеете.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар