Против нещастие и лош късмет: Не бива да взимате и не трябва да давате ето тези вещи

Съществуват множество правила на етикета, според които не е добре да се дават лични вещи за ползване на други хора

И дори да не виждате в това нищо лошо, според астролози и езотерици всеки предмет има енергийно поле и сила и временното му ползване от друг човек може да ви донесе проблеми…

ОБУВКИ

Смята се, че в обувките се „утаява“ нашата енергетика и оставя отпечатък съдбата ни. Ако давате обувките си на друг да ги носи, дори и за кратко, по този начин му позволявате да нахлуе във вашата аура. Споделяте с него своето щастие и късмета си. Обувките трябва или да се подарят безвъзмездно, или да се продадат. Главното е да не ги носите отново. Обуете ли ги, след като са били на краката на друг, ще се окажете под влияние на неговото биополе, а това може да ви навреди.

ТАЛИСМАНИ

Паметни предмети, украшения, амулети, които изпълняват за вас функцията на талисмани, не бива да давате дори на близък човек. Върху него те могат да повлияят по напълно различен начин, при това не непременно позитивен. Амулетите поемат енергията на своя притежател и защитават неговото поле от околния негатив и от пагубни въздействия. Усещайки чуждата аура, те могат да преминат в режим на защита и да реагират неблагоприятно на промяната. Металите и камъните за мощни проводници. Те могат както да помогнат, така и да навредят, променяйки енергийното поле на носителя. Затова трябва да сме крайно внимателни с амулетите и да не ги даваме на друг човек.

Мнозина астролози смятат също, че за всеки зодиакален знак е предназначен отделен камък или метал. Затова не заемайте чужди талисмани.

ХЛЯБ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

От древността се смята, че хлябът символизира богатство и благополучие. Затова присъствието му в дома според народните поверия обещава положително бъдеще за семейството. Но в това отношение има известни ограничения и препоръки.

Всякакви тестени изделия не е благоприятно да се предават през прага. Тогава семейното богатство може да се съкрати неколкократно. А да дадеш последното си парче хляб, означава да пуснеш в дома си нищетата.

Важна роля играе например и по кое време от деня давате хляб. Ако това се случва по залез, ще изплашите късмета и ще привлечете бедата.

КУХНЕНСКИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ, ПОСУДА

Всички знаят какви грижи ни налягат преди идването на гости, особено ако посещението обещава да е многолюдно и празнично. Не всяка домакиня разполага със запаси от съдове, които да й стигнат за посрещането на повече хора. Затова често се случва да даваме или да вземаме назаем чинии, лъжици, ножове, чаши и т.н. Но патили хора съветват да не го правим. Оказала се на масата, посудата, заредена с чуждо енергийно поле, след връщането може да донесе в дома ни конфликти, болести и материални проблеми. Обратната страна на медала е, че давайки съдовете си, вие предавате на други своето щастие и късмет.

СОЛ

Разпространено е мнението, че да дадеш сол назаем дори на най-близки хора, е опасно. Със солта са свързани множество поверия и суеверия. Мистиците приписват на тази кулинарна подправка особена енергийна сила. Причината е в кристалите, които „запомнят“ енергетиката на човека и оказват влияние върху благополучието, здравето, финансите, успеха, любовта. Затова солта често се използва като един от най-важните компоненти при различни обреди.

За да не допуснете негатива в живота си, подарете солта на този, който ви я иска назаем, или я дайте срещу символично заплащане. При това не я предавайте от ръка в ръка, а поставете опаковката с продукта на масата, та човекът сам да си я вземе.

МЕТЛА

Метлата или мопа за миене на пода според езотерици са защитници на дома. Тези предмети събират негативната енергия на жилището и не й позволяват да се прояви. Щом дадете подобен предмет в ръцете на друг, той губи защитните си свойства, затова нещастията и болестите могат лесно да проникнат в дома ви. Още повече че метлата поема енергетиката на жилището на други хора и ако тя е отрицателна, след като ви върнат предмета, ще ви я предаде в троен размер.

СРЕДСТВА ЗА ЛИЧНА ХИГИЕНА

Средствата за личната хигиена също са табу за даване назаем. Някога не са давали сапун от материални съображения. Той е бил скъп и дефицитен, затова никой не е искал да го споделя. Днес също не е прието да се дава назаем сапунът, както и други тоалетни принадлежности от чисто хигиенични съображения.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар