Отнеси, вода, моята печал…

Водата, наред с огъня, е загадка на природата, чиято тайна не е разкрита напълно


Затова „общувайки“ с вода, можете както да си помогнете, така и да си навредите. Да се „гмурнем“ в знанията за водата, натрупани от магията и парапсихологията…

Водата е извор и символ на живота. Тя е най-плодородният от елементите, основа на творението. Способна е да предава информация, „да запомня“ думи и мисли, ,да включва“ механизма на изцеление в човешкия организъм. Водата изчиства не само от физическото, материалното, но и от енергийното замърсяване.

Ако трябва да изчистите енергийно предмет, поставете го за три дни във вода, като всеки ден я сменяте.

За снемане на отрицателни енергийни програми е добре човек да взема контрастен душ в следната последователност: студен – горещ, студен – горещ – студен. Можете да вземете и вана. Представете си, седейки (лежейки) в нея, че цялото енергийно замърсяване излиза от тялото ви във водата.

Ефектът на изчистване може да се засили, ако във водата се разтвори морска сол – тя поема отрицателната енергетика

Водата има мощен защитен потенциал. Ако имате неприятности, лошо настроение, понижено самочувствие (свързано не със заболяване с физически характер, а с депресия), вземете душ или вана.

Когато се къпете в река или друг водоем, не плюйте във водата. Според народната мъдрост в този случай тя ще ви накаже с болести.

Водата чува и разбира човешката реч

Затова не изпращайте проклятия на реката дори в период на бедствия – ще ги запомни и ще ви накаже още по-силно. Ще го направи и в друг случай – ако я замърсявате, очаквайте болести.

Ако сте сънували лош сън, подръжте ръце под течаща вода (може и чешмяна), припомняйки си съня – водата ще го отнесе. Но тя може да отнесе и вашите радости, щастие. Затова не се препоръчва например да пеете под душа. В древността не са пеели весели песни над реката, а само са наричали, изброявайки своята болка, обиди и т.н. А водата ги отнасяла.

Когато обстоятелствата се подреждат неблагоприятно, по-често прекрачвайте през ручеи, преминавайте по мостове и ситуацията ще се подобри.

Ако отношенията с любимия (любимата) не се развиват добре, отидете заедно при водоем няколко пъти. Според народната мъдрост това ще помогне да се помирите.

Ако искрено обичате някого, но се страхувате или стеснявате да му го признаете, кажете го на водата. Трябва да го направите така, че дъхът ви да раздвижи водата. След това дайте на обекта на вашата любов да отпие от наговорената вода. Тя обезателно ще донесе до него чувствата ви.

Много силна в енергиен план е водата на празниците Богоявление (6 януари), на Велики четвъртък (четвъртъка преди Великден) и на Еньовден (24 юни).

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар