Сагата Хърд – Деп разклати моралния компас на Америка

Социалните мрежи започнаха сами да съдят, а заседателите вече изказаха своето мнение преди дори делото да започне

Амбър Хърд и Джони Деп сложиха точка на 6-седмичното дело, което водеха помежду си заради физическо посегателство. Адвокатите на двете страни изложиха своите аргументи в петък за последен път, след което съдебните заседатели се оттеглиха, за да вземат своето решение.

Преди началото на делото, след като бе обвинен от бившата си съпруга, че системно й е посягал, репутацията на Деп се срина. Така след десетилетие, в което той пропиля голяма част от 650-те си милиона долара, сега Джони се възползва максимално от факта, че съдебният процес се излъчва в социалните мрежи и по телевизията, и така се показа пред холивудските студия.

Огромната му фенска база

която го посрещаше и изпращаше всеки ден с овации, в които отива да дава показания, бе готова да игнорира и най-гротескното му поведение.

Независимо какво казват социалните мрежи по адрес на Амбър Хърд, се виждаше публичното добродушно и общително поведение на Карибския пират – както здрависването с всеки полицай пред съдебната палата, така и хумористичните му гримаси пред операторите.

Текстовите съобщения могат да сринат кариерата на всекиго, ако се разглеждат отделно, но не и тази на Деп.

Социалните мрежи започнаха сами да съдят, а заседателите вече изказаха своето мнение преди дори делото да започне и

те оневиниха актьора

В същото време Хърд биваше освирквана всеки път, когато пристига за показания. Това е съдът на общественото мнение, което понякога тежи дори повече от загубата на десетки милиони долари заради изгубено дело.

Всеки, който използва Facebook, Instagram, Twitter, ще знае, че привържениците на Деп подложиха бившата му съпруга и на онлайн тормоз. Самата тя се оплака от нещо подобно по време на показанията си в четвъртък.

Сагата Хърд – Деп разклати моралния компас на Америка

Сн.: АП/БТА

„Тормозена съм, унижавана съм, заплашвана съм всеки ден… дори когато влизам в тази зала, излизайки пред света. Това е най-лошата част от живота ми. Нещата, през които преминавам, ме накърняват. Хората искат да ме убият и ми го казват всеки ден. Желаят да поставят бебето ми в микровълнова.“

Тормозът над Хърд означаваше, че тя е изолирана. Феновете на Джони пращаха словоизлияния към всеки, който се асоциира с нея. Свидетелите, които се явяваха от нейна страна, бяха бомбардирани с обиди из социалните мрежи.

Интернетът преливаше от хаштагове #AmberHeardisapsychopath #AmberHeardisanabuser and #AmberHeardisaliar по време на тези шест продължителни седмици. Тези платформи винаги са позволявали свобода на словото и допускане на омразна реч. Военните престъпници като Владимир Путин, които са осъдени или ще бъдат съдени за своите зверства, не получават това внимание. Серийните убийци и изнасилвачите не са толкова оплювани. Може би защото се предполага, че те винаги са били покварени и действията им не са изненада за никого.

Каквото и да е преживяла Амбър Хърд по време на съжителството си с Джони Деп, сега тя търпи терора на хиляди, а може би милиони, което е трудно да се осмисли, когато се живее в цивилизована страна като САЩ. Смутните и несигурни времена от началото на това десетилетие обаче могат да изкривят моралния компас на всекиго от нас, без да си даваме сметка, че последствията идват след това и трябва да живеем с тях, независимо кой е бил крив и кой е бил прав в очите на Темида.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар