4 нетипични талисмана, които ще ви донесат здраве и късмет

Има талисмани, които никой не предполага, че са такива

И точно там е тяхната сила – малко използвани и много мощни.

Рог

Символизира сила, мощ и изобилие. В древногръцката и древноримската митология рогът и символ на мъжката полова сила. Рог на изобилието и до днес е израз, с който се имат предвид богатството и процъфтяването. Талисманите във вид на извити рогове на животни, както и полумесецът могат да защитят от лоши очи.

Ключ

Eдин от най-мощните символи на успеха. Той също е и сред най-древните талисмани. Влюбените и до днес си подаряват един на друг ключове като символ от вратата на сърцето си. Смята се, че този, който е подарил ключа от сърцето си, ще е щастлив в любовта.

Гърците и римляните вярват, че символът ключ е „ключът на живота“, който е способен да отвори вратите към боговете за молещия се. Освен това помага да се помни миналото и да се предвижда бъдещето. Особено значение древните влагат в ключовете, направени от сребро – свещения метал на богинята Диана. Тя е пазителка на вратите и праговете и защитава бъдещите майки.

При японците три ключа, вързани заедно, са мощен символ на успех. Те помагат на този, който ги носи, да отваря вратите, водещи към любовта, здравето и богатството.

Циганите в Източна Европа вярват, че ако ключовете на дома се закрепят към метален пръстен и се окачат над леглото, това ще осигури здрав сън нощем и ще прогони кошмарите.

Стълбите се смятат за символ на успеха от векове

Египтяните поставят стълби в гробовете, за да помогнат на душите на мъртвите да се изкачат към небесата. Те дори носят със себе си талисмани във вид на стълби, за да избегнат земните съблазни.

Впрочем понякога стълбите могат да носят и нещастия – например, когато са подпрени на стената така, че да образуват триъгълник с повърхността на земята. Трите страни на този триъгълник представляват семейството – бащата, майката и детето; в някои интерпретации – Света троица: Отец, Син и Светия дух.

Ако се мине под такава стълба, подпряна на стена, ще се наруши целостта на семейството. Но ако случайно го направите, трябва да кръстосате пръсти и три пъти да плюете през пречките на стълбата.

Триъгълниците са устойчива форма за различни строежи

Привържениците на древните религии виждат в този символ мистично значение и понякога носят амулети с триъгълници. Смята се, че триъгълникът символизира жизнения цикъл: раждане, зрелост, смърт. Освен това символизира хармонията между хората и боговете, затова се смята за кощунствено да се нарушава целостта на триъгълника.

Триъгълниците са използвани от египтяните, в това число и за създаването на знаменитите пирамиди. Независимо че пирамидите са мавзолеи на починали фараони, днес мнозина ги смятат за символи на късмета. Архитектите, изградили пирамидите, са използвали четири триъгълника като страни, символизиращи силите на земята и небесата, скрепени заедно.

Източник: magical.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар