7 знака – „Внимание нещо не е наред!”

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тъй като психологическа­та консултация за двойки у нас предстои да се слу­чи някъде напред в свет­лото бъдеще, сме прину­дени сами да се погрижим за здравословното състо­яние на връзката си. Виж признаците, които ти подсказват, че се налага спешно полагане на любов­ни грижи

Много странно племе сме бъл­гарите. Става ли дума за първи наченки на грип, сме в състояние да висим часове пред кабинета на GP-тo, потропвайки нервно с крак, сканирайки часовника през 3 минути и „благославяйки“ здрав­ната каса. Когато страдаме от някаква душевна болка обаче, по-скоро ще си прегризем някое ухо, вместо да потърсим професио­нална помощ, въпреки че това би ни спестило много терзания. Тъй като ние категорично не искаме да стра­даш, а напротив, искаме с поло­винката ти да бъдете много щастливи, решихме да влезем в ролята на любовен консултант. Виж следващите твърдения и си отговори честно колко от тях важат за теб. Ако са над 4, зна­чи е време да обърнеш сериозно внимание на връзката си, защото нещо в нея генерално не е наред.

1. „Вече почти не правим секс“
Природата си го е измислила – просто и съвършено. Ако обичаш някого, ти го искаш, и точка по въпроса. А когато прес­танете да се искате, независи­мо дали причината е липса на вре­ме, преумора или, не дай си боже, заглеждане встрани, значи в отно­шенията ви има проблем. Отдав­на е доказано, че двойките, които правят секс редовно – 2-3 пъти седмично, без да чупят някакви рекорди – се радват на по-здрава и хармонична връзка.

2. „Заглеждам се по други“
Ако беше бобър (или кон с капаци), поведението ти нямаше да е нормално, защото този био­логичен вид е строго и категорич­но моногамен. Ти обаче си homo sapiens, следователно информи­рането какво има на пазара си е в реда на нещата. Едно е оба­че да регистрираш дадена краси­ва личност или нечий мил жест, а съвсем друго – нонстоп да пра­виш паралели между гаджето си и половинките на свои приятел­ки и познати или да се впускаш в мечти какво ли би било, ако си със симпатягата, засечен в квар­талния супер например. Преми­неш ли тази граница, е време да се запиташ какво не ти достига в собствената ти връзка.

3. „Нямаме какво да си кажем“
Ние сме последните, които ще тръгнат да проповядват, че е здравословно да се превърнете от два броя самостоятелни индивиди в двойка сиамски близнаци, които не могат да си обършат носа сами, камо ли да излязат поотделно или да завъдят отделно хоби. Обратният вариант на прекалена свобода и самодостатъчност обаче също не е никак препоръчителен, защото тихомълком води до отчуждение. Стигнали ли сте дотам вкъщи да предпочитате компанията на фейсбук, а когато сте навън, комуникацията помежду ви да се заключава в „Какво ще поръчаме?“

4. „Всеки си има своите тайни…“
Всичко започва невинно. Ти скриваш касовата бележка и на въпроса му „Това нова рокля ли е? ри отговаряш невинно: „О, не, мило, от миналата година е. Не я ли помниш?“ Той пък скри­ва, че миналия петък вечер, кога­то беше при вашите, не си е стоял вкъщи пред телевизора, а е осъмнал в дискотеката. Толко­ва е удобно човек да се размине с подробните обяснения и дори с някой скандал! Лошото на лъжи­те обаче е, че ако бъдат практи­кувани често, се превръщат в начин на живот. Я дай малко да се замислим: нали двамата с този човек избрахте да сте заедно, именно за да споделяте всичко и да сте заедно в добро и лошо?

5. „…и своите финанси“
Още с пристигането на смет­ката на първата ви среща се отво­ри деликатният въпрос кой какво и как да плаща. Ако живеехме само едно поколение назад, нещата щяха да са прости – по време на тота­литаризма в семейното гнез­до сметките бяха общи, а разводите – недопусти­ми. Днес обаче разводи­те не са чудо невиж­дано, а съжителство­то или без халка, или с халка и предбрачен договор е всеобща практика. Така че въпросът с парите си е доста объркващ, кога­то делите един покрив. Ние препоръчваме фор­мулата „и агнето цяло, и вълкът сит“. Тоест отделни сметки, но общ фонд за домакински разходи и перо „забавления“. Не позволявай­те на парите да застанат помеж­ду ви, защото е вярно, че не могат да ви купят любов, но освен това е и вярно, че могат да я отровят.

6. „Всичко в него ме дразни!“
Любовта е точно като сентенцията за наполовина празната и наполовина пълната чаша. И след някое разочарование неизменно идва моментът, в който започваме да се държим като песимиста, съсредоточаващ се върху всичко, което липсва. Естествено, че това е знак за тревога. От нас самите и от никой друг зависи това да се съсредоточим отново върху пълната половина. Върху онази, която ни е накарала да хлътнем до уши в мига, в който този човек се е появил в живота ни.

7. „Умрели сме от скука
Всяка връзка стига дотук, защото е трудно да изненадаш някого, който знае всичко за теб. Включително късчета съкровена информация от сорта на това, че всяка сутрин извиваш като бездомно куче под душа с непо­колебимата увереност, че пееш Селин Дион; вторник задължи­телно носиш нещо червено; а когато съседите ти наду­ят кючек, биеш разя­рено по стената с първия попаднал ти подръка (абсолютно неви­нен) домашен чехъл. И все пак не е невъзможно. Достатъчно е да излезеш с предло­жение да направите нещо, различно от оби­чайното ви прекарване на вре­мето. Дали ще е пикник, диско, кино, фитнес, спа хотел или гос­ти на някого в друг град… реша­вате вие. Важното е да си върне­те тръпката във времето, пре­карано заедно.

 

 

Обичаш него, мразиш работата му…

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар