Британец изхвърли 240 милиона евро на боклука

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сега Джеймс Хауелс моли общината за помощ да си ги намери

35-годишният Джеймс Хауелс казва, че дискът на стария му лаптоп съдържа биткойни на стойност около 240 милиона евро, но бил изгубен на сметище в Нюпорт, Уелс.

Хауелс заяви, че той и градският съвет ще се възползват от откриването му, но местните власти отказаха, като заявиха, че разкопките ще нарушат закона и ще причинят екологични проблеми.

Той казва, че е захвърлил устройството през лятото на 2013 г., докато чистил офиса.
„Имах два еднакви диска и хвърлих грешния“, каза той. Той многократно се обръщал към съвета на Нюпорт да помогне за намирането на устройството и сега предлага 25 процента от стойността вътре.

Хауелс вярва, че след цялото дълго време, прекарано на боклука, устройството ще работи.

„Начинът, по който сметището работеше през 2013 г., беше такъв, че когато основният кош със серийния номер беше запълнен, той беше изхвърлян и беше даван нов сериен номер. Така че, ако ми бъде даден достъп до данните за депото, ще мога да идентифицирам седмицата, в която хвърлих диска, и ще е по-лесно да идентифицирам серийния номер на кошчето“, каза той пред The ​​Guardian.

Говорителка на съвета в Нюпорт заяви, че Хауелс я е помолил няколко пъти да копае в сметището, но добави, че това ще струва милиони и няма да има гаранция, че дискът ще бъде намерен.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар