Жени признават защо имитират оргазъм

Често това е за да не изгубят партньора си

Изследване, публикувано в списанието Archives of Sexual Behaviour, се занимава с въпроса защо жените фалшифицират оргазъм. Изследователите са интервюирали 462 хетеросексуални жени и са посочили трите най-чести причини, поради които имитират оргазъм.

За да запазят партньора

Еволюционната психология обяснява феномена на фалшивия оргазъм като стратегия за задържане на мъжа. Мъжете искат партньорката им да се наслади и да изпита оргазъм, а жените се преструват, за да бъдат доволни. Изследванията също така показват, че жените, които се страхуват, че партньорът им ще им изневери, са по-склонни да получат оргазъм.

За да задоволят партньора

Много жени са съгласни, че мъжете трябва да знаят какво иска партньорката им и как да я задоволят, но ако една жена смята, че удовлетворението на партньора й не е пълно, ако тя не изпитва оргазъм, тя ще се преструва. Но има и друг проблем. Често разликата между това дали жената иска да постигне оргазъм за себе си и удоволствието си или смята, че „трябва“, за да зарадва партньора си, влияе върху това дали наистина ще го изпита.

Защото няма причина да не го изиграем

Съществуват редица пристрастия между половете, включително че жените са твърде чувствителни или че мъжете трябва да се грижат за тях. Ако жените приемат предразсъдъци относно своя пол, такива убеждения могат да повлияят на решенията им дали да имат оргазъм или не. Изследванията показват, че жените, които имат негативни убеждения относно пола си и тези, които не уважават мъжете, по-често си подправят оргазма.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар