Как да отворите третото око?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Някои мистични образи са толкова широко известни, че са се превърнали в нарицателни. Един от тях е т.нар. „трето око”


Разположено върху челото между веждите, то позволява да се вижда в тъмнината със затворени очи, в ефира, в нирвана, да се надниква в миналото и бъдещето, да се четат мисли, да се общува с извънземни…

Но всичко по реда си. Ако „третото око” е толкова полезно, то защо не се открива масово? Как работи и откъде се е появило? Не е толкова лесно да се отговори на тези въпроси.

Аджна (в превод от санскрит – „център на управлението“, традиционно се изобразява във вид на кръг с цвят индиго, обрамчен с две лотосови листенца. Тя се отнася към стихията на светлината. Отговаря, на първо място, за интуицията и функциите на главния мозък. А при подходящо развитие -за ясновидството, телепатията, хипнозата и т.н. екстрасензорика.

В многобройни популярни ръководства по медитация се посочва, че за отваряне на „третото око“ е достатъчно само добре да разтриете челото между веждите

Може и да фокусирате енергията си в точката на „третото око“, и само след половин час ще ви се разкрият чудесата на Вселената. В действителност, според учителите по йога всичко е доста по-сложно.

„Третото око“ дреме, докато собственикът му се намира в плен на илюзиите. Човекът не вижда нищо около себе си освен ограничен дребнав свят, състоящ се от работа, дом и тесния кръг на собствените интереси. Не го интересуват религия, наука, изкуство, философия.

Тайните на мирозданието за него са празен звук, неспособен да проникне през бронята на умората и равнодушието

Илюзията на затвореното пространство скрива цялата красота на Вселената, подменяйки я с груб фал-шификат. Когато човек го осъзнае, опитвайки се да се измъкне от затворения кръг, аджна се пробужда и се отваря.

Колкото по-дълбоко заинтересованата личност работи над себе си, толкова повече възможности й предлага „третото око“. Идва вдъхновение за работа и творчество, осъществява се контрол над различни сфери в живота. Но обикновеното самообучение не е достатъчно, за да се изгради способността да се вижда бъдещето или да се четат мисли. Подобно майсторство се постига само по пътя на многогодишни тренировки под ръководството на най-големите майстори йоги и лами. Какво да се прави, с голямата сила идва и голямата отговорност, а тя трябва да се заслужи.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар