Мир в любовта, късмет в живота: как помагат полускъпоценните камъни?

Всички сме чували, че планинският кристал привлича взаимната любов (особено камъкът, наричан Венерин косъм)


Такива са и аквамаринът, гранатът, сердоликът, нефритът и рубинът. Ще си кажете – фасулска работа: вземам кристал, слагам в джоба или в чантата, нося го няколко месеца – и енергийното поле на минерала привлича към мен неземната любов. Де да беше така лесно, нямаше да има на света нещастни двойки и самотни жени и мъже.

И наистина, не е толкова просто. Например сердоликът – камък на Венера, е силен любовен талисман, разпалващ емоциите на собственика си и привличащ емоционални импулси отстрани. Затова той е противопоказан на и без това „взривните“ експанзивни хора, които под негово влияние вместо любов започват да изпитват емоции в другия полюс – ненавист и раздразнение. Така че по-внимателно с украшенията със сердолик! Той ще ви е полезен само в случай, че приличате на късче лед. Тогава ще разпали чувствата ви, ще пробуди непознати страсти и ще привлече любовта на противоположния пол.

Опал – забележителен, много красив камък

Но пази Боже, да приемате украшения с опал като подарък от любимия човек. Защото той ражда враждебно чувство към дарителя пропорционално на стойността си. Колкото е по-скъп подаръкът, толкова повече ще възненавидите този, който ви е поднесъл украшението. Ако сами сте си избрали и сте си купили пръстен или медальон с опал, камъкът ще ви донесе успех в любовта.

Любовно желание, горещи страсти възпламеняват аметисти, оникси, червени рубини, сапфири, топази. А взаимна любов и нежност пробуждат аквамарини, берили, гранати, изумруди, нефрити, опали, турмалини, халцедони, както и кехлибар, котешко око, тюркоаз, планински кристал.

Най-красива на света

За да постигнете успех с помощта на магията на скъпоценните камъни, трябва честно да си признаете: каква (какъв) сте в действителност, какво представлявате и какво искате.

Ако сте млада девойка и по някаква причина мъжете не ви обръщат внимание, купете си тюркоаз. Най-добре е да е чифтно украшение – обеци, гривни, пръстени. Синият тюркоаз във всички епохи е смятан за талисман, помагащ в сърдечните дела. Той непременно ще привлече любовта.

С този камък е свързана действена уловка за съхраняване на семейството. Ако жената иска да привлече и задържи своя избраник, тя трябва незабелязано да пришие тюркоаз в дрехата му. На Изток този магически метод е традиция. В люлката на новороденото момиченце поставят тюркоаз, който в деня на сватбата си тя да подари на своя съпруг. Освен това тюркоазът носи в семейството мир, прекратява разногласията. Ако сте се скарали с партньора, спешно сложете украшение с тюркоаз (желателно по-скъпо) и се помирете. Но и тук има едно „но“: за злобните и конфликтни дами тюркоазът е враг. Но всички ние сме добри и нежни, нали?!

Ако сте неуверени в себе си, обърнете се за помощ към лунния камък

Той помирява влюбените, но в същото време не дели хората на добри и лоши. Помага на всички!

Амулети и украшения с изумруд (камъка на Изида) са най-добрият подарък за бременни. Често се случва след раждането дамата на напълнее, по-малко да се грижи за себе си – все пак детето е на първо място. Именно тук влизат в употреба изумрудите. Носете ги по-често и ще сте желана и любима. В епохата на Ренесанса новобрачните си разменят пръстени с изумруд, тъй като този камък дарява съпружеска вярност и постоянство на чувствата.

Но не носете изумрудени украшения, ако отношението към партньора ви не е искрено: изумрудът не е онзи съветник, който ще позволи да се реализира поговорката „С времето се свиква!“.

Вашият брат, син или внук е самотен, неуспял в любовта?

Спешно му купете пръстен с ахат. От този момент той ще изглежда много по-привлекателен в очите на прекрасния пол. Ще му помогне да постигне успех в компанията на жени – само че първо трябва да попадне в тяхното общество. Затова все пак започнете с ахата.

Магията на камъните помага и на мъже, които не са особено сексуално активни. Хризолитът възражда любовната страст и лекува от импотентност. Затова, ако в семейството си имате подобен проблем, подарете на мъжа си пръстен или медальон с хризолит. За да не се смути, получавайки за подарък камък срещу импотентност, успокойте го, като му обясните, че му подарявате не хризолит, а оливин или перидот (това са другите съвременни названия на минерала).

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар