Всяка зодия си има свой скъпоценен камък и амулет – вижте ги!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако се ориентирате към бижу със скъпоценен камък, какъвто подхожда на зодията ви, това ще ви донесе много здраве и късмет

ОВЕН

Традиционен камък за Овена е червеният яспис, който има отношение към Марс – управителя на знака. Ясписът помага хармонично да се проявява физическата активност, снижава високата температура, облекчава женските неразположения, обостря обонянието.

Хелиотропът – тъмнозелен, с червени петна, съхранява имуществото, избавя от изблици на гняв и пристъпи на меланхолия.

Диамантът носи успех и дава на собственика си здраве и дълъг живот. Като талисман се носи на лявата ръка или на врата, за да се докосва непосредствено до кожата.

Рубинът дава щастие в любовта.

ТЕЛЕЦ

Един от най-красивите камъни – сапфирът, се смята за зодиакален камък на Телеца. Яркият му син цвят носи в себе си вибрациите на Венера – управителката на знака. Сапфирът има много широк спектър на лечебно въздействие: подобрява паметта, лекува меланхолията, привлича симпатиите на околните.

Тюркоазът, като талисман на Телеца, помага в любовта, прекратява споровете, носи богатство. Тюркоаз в сребърен обков подобрява зрението и помага при нарушения на съня.

Малахитът хармонизира личните и интимните отношения.

БЛИЗНАЦИ

Камъните за Близнаците се избират по тяхното съответствие към планетарните характеристики на Меркурий. Това са камъните със зелен цвят – изумруд, хризопраз, и с преливаща структура – ахат, морион. Зеленият цвят на камъните активизира мисловната дейност, дава физическа подвижност, помага за приспособяването към всяка ситуация. Носенето на ахат на лявата ръка дава възможност да се преодолее раздразнителността, обостря зрението, придава на своя собственик не само сила, но и красноречие.

Хризопразът в златен обков предпазва от нечестни сделки и материални щети.

Камъните на Близнаците са противопоказани за хора с твърд характер, както и за родените под знака на Стрелеца и на Козирога.

РАК

Амулет за Рака е перлата, носеща в себе си силата на Луната. В миналото този камък се смята за възнаграждение за скромност. В съвременните условия помага за съхраняване на емоционалното равновесие. Перлата не е препоръчителна за не-емоционални, агресивни и високомерни хора. С успех могат да я носят Риби и Скорпиони.

Изумрудът дава възможност на Раците да предвиждат бъдещето, и освобождава от меланхолия.

Лунният камък им помага в любовните дела, способства за вземането на разумни решения, дарява дарбата за красноречие и убеждаване.

ЛЪВ

Камъните за знака Лъв се избират по цвета на управителя – Слънцето: жълти, оранжави, златисти. Към този знак са благосклонни кехлибарът, златистият топаз, хризолит, оливин, авантюрин, както и рубин.

Кехлибарът е широко известен с лечебните си свойства.

Хризолитът в златен обков укрепва духовните сили на притежателя си и му помага да предсказва бъдещето. Пръстени с този камък често носят астролози и предсказатели. Тези минерали са призвани да укрепват физическото тяло и силата на духа, изчистват аурата и подобряват работата на сърцето – най-уязвимия орган на знака.

Камъните на Лъва подхождат и за другите знаци от огнената стихия – Овен и Стрелец. Но не се препоръчват на слабоволни, пасивни и мечтателни личности.

ДЕВА

Знакът Дева, както и Близнаците, се управлява от Меркурий. Другото проявление на тази планета се отразява в камъните на Девата – карнеол (сердолик), цитрин, нефрит и планински кристал. Тези минерали помагат да се изчисти аурата, насочват критиката на Девите в нужното русло, благотворно влияят на работата на червата. За да проявяват в най-голяма степен силата си, камъните трябва да бъдат в сребърен или платинен обков, а не в злато.

Сердоликьт придава блясък на вашата красота и сияние на кожата, защитава от недоброжелатели, помага да запазите тайната и отклонява конфликтите.

Камъните на Девата не подхождат на знаците, в които действието на Меркурий е потиснато – Лъвове, Стрелци и Риби.

ВЕЗНИ

Зеленият нефрит е тясно свързан с въздействието върху бъбреците и отделителната система на този знак. Той носи успех в хазартните игри и помага да се съхрани верността към любимия човек.

Другите камъни на Венера и знака Везни имат розов или близък до него оттенък – това са розовият кварц, розовият халцедон, люляковият аметист. Те не подхождат на хората, които в живота си се ръководят от логически съображения, а не от чувствата и емоциите. Камъните на Венера помагат да се смекчи агресивният характер на Овните и хармонизират Марс в индивидуалния хороскоп.

СКОРПИОН

Скорпионът се управлява едновременно от Марс и Плутон. Този знак е наричан още „горещ лед”. Съответно и камъните за Скорпиона са призвани да разбудят тази вътрешна сила и да я насочат в нужното русло. Към този знак се отнасят аквамарин, хематит, змеевик, тюркоаз и сардоникс, жълт топаз, оранжев сапфир, гранат.

Аквамаринът е амулет на щастливите съпружески съюзи, взаимната любов и уважението.

Гранатът е символ на сърдечните чувства, любовта и дружбата. Пръстен с гранат има сила, ако е подарен в знак на доказателство за приятелство и уважение.

Камъните на Рака и Рибите не са подходящи за носене от Скорпиона.

СТРЕЛЕЦ

Камъните на знака Стрелец съхраняват енергията на планетата Юпитер и имат отношение към знака Риби. Това са тъмновиолетовият аметист, тюркоазът, жълтият топаз, оранжевият шпинел, сардониксът, амазонитьт. Те помага да се понижи кръвното налягане, лекуват болести на черния дроб, при неуравновесените хора способстват за намаляване на амбициите им. Тези камъни не се препоръчват на антагонистите на Юпитер – подвижните меркурианци, представителите на знаците Близнаци и Дева.

КОЗИРОГ

Главните качества на Козирозите са стабилност на характера, целеустременост и честолюбие. Към този знак се отнасят камъни, чийто външен вид отразява чертите на Сатурн – студена и непристъпна планета. Това са обсидианът, раухтопазът, както и планинският кристал и диамантът.

Раухтопазът дава на собственика си власт над околните, прояснява ума, позволява им да проникват в замислите на другите хора.

Ониксът, обкован в сребро, подобрява съня и избавя от депресия.

ВОДОЛЕЙ

Камъните на Водолея са гранат, лазурит, циркон, ивичест оникс. Те носят в себе си енергиите на Уран – управителя на Водолея, и стимулират интелектуалната активност, подобряват паметта, повишават съобразителността и желанието за усвояване на нови знания. Тези минерали са полезни за Водолеите, които обичат нетрадиционните ходове и неординарните решения. В същото време, са противопоказани на тези, които най-много в живота си ценят предсказуемостта и подредеността. Украшенията от тези камъни осигуряват приповдигнато настроение, носят радостни мисли, пазят от неприятности в пътешествията.

РИБИ

Камъните талисмани за Рибите са аметист, александрит, както и минерали с органичен произход: перла, седеф, тюркоаз, корал. В тях се проявява умиротворяващата енергия на Нептун – управителя на Рибите. Затова камъните на Рибите са напълно противопоказани на представителите на огнените знаци и на хората на активния умствен труд.

Аметистът и александритьт помагат за проявяване на по-голяма откровеност, спокойствие на духа, както и спомагат да се преодолее влечението към алкохола. Перлата е чувствителен индикатор на вътрешното състояние на Рибите. Тя предава блясък на очите, пази от душевни страдания и дарява способност да се предвижда бъдещето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар