Метеорологично чувствителни: най-много страдат онези, които имат проблеми с кръвното

Ти лайф за Лекува

Всяка рязка промяна в температурата, влажността и атмосферното налягане оказва голямо влияние върху здравословното състояние


Една от основните причини е, че артериалното налягане е функция на атмосферното.

В метеорологията има раздел, който се нарича човешка биометеорология. Установено е, че динамиката на околната среда влияе на тялото и на психиката.

Повече от половината хора на планетата са метеорологично чувствителни

Те реагират на промените във времето с усещане за слабост, главоболие, болезненост в ставите и мускулите. Може да има гадене, спад в настроението, нарушения на съня и апетита.

Смята се, че тази изострена чувствителност е присъща по-често на хора със сърдечносъдови проблеми

В рисковата група влизат също тези, които водят заседнал начин на живот, и подложените на хроничен стрес, подриващ имунитета и механизмите за адаптация.

Метеорологичната чувствителност не е заболяване, но лекарите дават съвети за преодоляване на неразположенията. Вместо да се затворите вкъщи, те препоръчват по-често да излизате на открито, за да може орга-низмът по-бързо да свиква с промените на времето.

Хората с ниско кръвно е добре да пият повече течности. Кафето и колата са само за спешни случаи, тъй като имат диуретичен ефект, а това допълнително сваля кръвното.

Хипертониците трябва да се консултират с лекуващия си лекар, който да направи евентуална корекция на медикаментозната схема.

Може да изяждате 2-3 банана дневно, тъй като са богати на калий и подобряват работата на сърцето

Добре е храната да е в по-малки количества и в менюто да има повече пресни плодове и зеленчуци. За правилната циркулация на кръвта е важен микроелементът хром, който се съдържа в гъбите, стафидите и ядките.

Когато усетите характерните симптоми, причинени от изострената метеорологична чувствителност, намалете темпото на работа. Изпийте чаша билков чай
със съставки, които успокояват нервната система.

Може да се посъветвате с личния си лекар какви комплексни витамини да вземете. Полезни са и т.нар. растителни адаптогеникато екстракт от женшен. Те се приемат 2-Зпъти дневно 15-30 минути преди или 4 часа след ядене.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар