Знамение потресе християните по целия свят

Отвсякъде получаваме подсказки – от Съдбата, от Космоса, от собственото си подсъзнание


Но обикновено хората остават слепи и глухи за тях. И едва след като се случи нещо, човекът осъзнава, че е бил предупреден.

Знаменията са знаци, които ни предупреждават за някакви глобални събития от световно или от държавно значение. Изначално те са смятани за доказателство за присъствието на Бога в човешкия живот и потвърждавали Неговите намерения. Така например в „Изход” на Мойсей (2-ра книга от Петокнижието) знамения са „Десетте египетски напасти. Според Библията и Тора те предупреждават фараона Аарон, че ако не пусне израилтяните от Египет, ще последват още по-страшни беди.

По-късно ролята на знамение играе движението на небесните светила – парадите на планетите, слънчевите и лунните затъмнения,падането на метеорити,кометите. Във всичко това хората виждат зловещи знаци и правят пророчества. Някои неща се сбъдват, други – не (по-често второто). Прието е да се смята, че знаменията предупреждават за нещо лошо. Макар че Витлеемската звезда, която също е наричана знамение, възвестява раждането на Иисус Христос и показва пътя на влъхвите.

На хората винаги им е било свойствено да свързват необичайните явления предимно с негативни последствия. На тази основа са изградени множество народни поличби, които гласят: „Ако се родят много момчета – на война е”, „Ако много гъби има в гората – отново е на война” и т.н. Дори прекалено яркият залез често става причина за плашещи предсказания.

В наше време вече не се придава такова голямо значение на знаменията

Природните и астрономическите явления са „разсекретени” от учените и не ни плашат така, както нашите предци в миналото. А религиозните знамения, като събития, заслужаващи масово внимание,са останали в далечното минало. Очевидно, Бог вече не ни предупреждава, а просто осъществява Своите намерения. Или пък сме отвикнали да виждаме божествения промисъл в природните катаклизми, затова не свързваме подобни предзнаменования с последващите събития. А трябва!

Още повече че едно такова знамение наскоро потресе християните по целия свят. След решението на папа Бенедикт XVI да се отрече от престола, мълния удари катедралата „Свети Петър” във Ватикана. Това може да се разглежда като предупреждение и за бъдещ разкол в католическата църква, и за противостояние на религиозните конфесии.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар