Учени откриха защо мъжете заспиват след секс

промоции

След акта, мозъкът им се „рестартира“

 

Това е вечно смущаващият въпрос, който притеснява жените, защо мъжете заспиват веднага след секс и те все още искат да се гушкат, целуват и шепнат нежни неща в ушите си, но всичко това има научно обяснение.

Изследванията показват, че мъжкият мозък – по-точно мозъчната кора се изключва след полов акт. Така че наистина мъжете след секс вече не са способни да мислят нищо.

И така, след като се изключи, се активира другата част на мозъка, която „нарежда“ останалите части да бъдат деактивирани. Цялата история включва както окситоцин, така и серотонин, които предизвикват освобождаването на съня много по-бързо.

Неврологът Серж Столер от Центъра за медицински изследвания към Националния медицински институт „Ла Санте и де ла Речерш“ даде следното определение:

„Експериментите показаха какво се случва с мозъка по време на оргазъм. След това мъжете обикновено имат период на „релоуд“, в който за известно време те просто не могат да се вълнуват отново. За жените е различно, те нямат този период и често се оплакват от партньорите си, защото заспиват веднага след секс в спалнята. Но за мъжете това е нормален постсексуален резултат. “

В допълнение, новите изследвания могат значително да променят отношението на жените към своите партньори. Заключението е следното:

„Бихме могли да кажем, че колкото по-рано партньорът ни заспи, толкова по-спокоен е той и иска по-дълбока връзка“, каза д-р Даниел Крюгер.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар