Хората от зодия Стрелец – ум и сила в едно цяло

промоции

Символ на зодия Стрелец е кентавър стрелец с лък. Управлява се от Юпитер. В човешкото тяло му съответстват бедрата

Горещ мъжки, дневен, източен, паричен знак. Той е огън в чиста и експанзивна форма. За разлика от Лъва, с неговите стремежи да доминира винаги и навсякъде, Стрелецът се стреми към по-високи цели.

Кентавърът символизира съчетаването на ума на човека и силата на коня. В същото време той чува другите, което не се случва в компания от 12 типа. Прозира връзката между Средиземноморието и Индия (митовете за Кали и Вишну, който във вид на конник обръща в бягство всички врагове). Собственото духовно търсене на Стрелеца се означава от алхимичния процес размекване (incerare).

Стрелецът е деветият знак в Зодиака. Стрелец (Sagittarius) е зодиакално съзвездие, заобиколено от съзвездията Козирог, Индианец, Южна корона, Скорпион, Орел. Съзвездието е с вавилонски произход: на Изток носи названието Ban или Ра (лък, скиптър). В календара на халдейците му съответства месец Kislev (ноември – декември), месецът на „гъстите облаци“. В астрологията има зловещо значение. Някога е наричан Arciteneus и е изобразяван с лък и стрела.

МИТОЛОГИЯ И ИСТОРИЯ НА ЗНАКА

Това съзвездие хората подаряват на фантастично същество, чиято горна половина на тялото е с торс на човек – мъж или жена, а долната – задницата на великолепен кон.

Фигурата на кентавъра на звездния небосвод древните гърци наричат Стрелец и я свързват с мита за Хирон, понякога с южното съзвездие Центавър. Стрелецът покровителства Крит -родината на известни в древността стрелци.

Богът на кентаврите е Хирон, когото богинята Атина дарява с много знания. Богът на лечителите Асклепий му дава дарбата на лечител и уменията да използва целебни води и билки. Известни са множество митове за Хирон като главен възпитател на децата на боговете. Според легендите, за да се ориентира по-добре по време на плаване, разделя годишния път на Хелиос-Слънцето на дванадесет части – съзвездия, тоест измисля Зодиака. За неговото благородство и ум и за безмерната му любов към хората му е подарено съзвездието Стрелец.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар