Как протича идеалната свалка през 21-ви век?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Виждаш страхотно гадже в кафенето и искаш да се запознаеш. И не само това, а и да покажеш интерес за нещо повече

свалка

Как се случва перфектната свалка?

В главата ти не идва друго освен „Ъ-ъ-ъ, как си“ и си мислиш, че ще изглеждаш като идиот.

Това е трудна ситуация дори за далеч по-опитни от теб. Всеки се смущава, когато трябва да заговори непознат или непозната, особено пък щом са привлечени сексуално. А понеже няма спор, че правилното запознанство е първа стъпка към евентуална връзка, учените не спират да се занимават с въпроса как е най-добре да се започне.

Повечето изследвания развенчават митовете за класически успешни реплики

Проучване, ръководено от психолога Крис Л. Клинке от Университета на Аляска, имало за цел да провери кои са добрите подходи. Учените групирали три вида начални реплики. Накарали 600 души от двата пола да оценят ефективността им и анализирали резултатите.

В първата група влизали класически реплики за свалка от типа на „Вярваш ли в любовта от пръв поглед или ще ме погледнеш пак“.

Във втория тип Клинке и екипът му зачислили безобидни въпроси с отворен край като „Какво мислиш за тази група“, „Фен на баскетбола ли си, та носиш тази тениска“ и т.н.

В третата част имало въпроси за директен подход от рода на „Харесваш ми. Мога ли да те черпя една текила“.

Анализът на отговорите показва два любопитни извода

Единият е, че мъжете и жените се различават доста в предпочитанията си. Мъжете харесват по-директен подход за начало на разговор с обекта на желанията си. Жените клонят към въпросите с отворен край.

Другият извод е, че малцина избират репликите за свалки, които се смятат за класика, макар че в тях има доза хумор. Авторите на изследването коментират, че тези фрази продължават да съществуват, тъй като митовете за тях се налагат от популярни книги и филми. „Те стимулират фантазиите ни с истории, завършващи с успешна свалка след подобна реплика много по-често, отколкото е в действителност“, казват учените.

„Най-добре е да започнете диалога с нещо безобидно – съветват американските изследователи. – Този тип начало на разговора си има основно предимство: то предоставя един по-малко застрашителен контекст за отговор от страна на другия човек.“

Безобидното обаче трябва да
води в нужната посока – двамата да откриете колкото може повече сходни неща помежду си

Така че избери да заговориш проектогаджето на тема, която ще му покаже, че си приличате. Според изследванията контактът е успешен точно тогава. Не е вярно, че противоположностите се привличат.

Повечето връзки се формират между индивиди, които имат подобни социодемографски характеристики и ценностни системи, обясняват учените. По-просто казано, имаш повече шанс с човек на твоята възраст и с което музикалните ви вкусове си приличат.

Важно е веднага да покажеш, че си сърдечен човек, който проявява искрен интерес към другия. Според изследванията физическата привлекателност има най-голяма тежест, когато липсват социални взаимодействия.

Когато започне комуникация, другите характеристики започват да оказват по-съществено влияние

Сиреч, красавица, която се кикоти глупаво, или мачо с напращели мускули са по-интересни за гледане отколкото за общуване. Та добре внимавай какво говориш и какво питаш, как слушаш и как се държиш.

И не се страхувай да покажеш интереса си на проектогаджето

Според професора по социална психология Вирен Свами хората са склонни да харесват онези, които също ги харесват. Тази идея за реципрочност има изключително важни последици за взаимоотношенията, обяснява британският учен.

Накратко, като обектът на желанията ти разбере, че го харесваш, може да откликне. А пък ако към теб се приближи някой, не се прави на недостъпна, защото ще го отблъснеш. Мит е, че това разпалва желанията. През 21 век вече е прието двата пола да не крият, когато имат интерес. Всички романтични взаимоотношения се основават на взаимния обмен на интимна информация с партньора, казва Свами.

Под „интимна информация“ се разбира и готовността за сближаване. Просто трябва дозирано и ум но да разкриеш чувствата си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар