МИТОВЕ ЗА МЪЖЕТЕ И СЕКСА! И да, сексът отдавна не е просто средство за възпроизвеждане!

промоции

Сексологът Аликс Фокс разби най-разпространените митове за секса, в които, за съжаление, все още вярват много хора. Здравата сексуалност е важна, за да можете да се наслаждавате пълноценно и вие, и вашите партньори.

МИТ: Мъжете мислят за секс на всеки 7 минути

Този мит е усъвършенстван с многобройни изследвания, казва Аликс. Едно от тях е на университета на щата Охайо, където 283 ученика получават устройства, които трябва да бъдат натискани всеки път, когато мислят за секс. Резултатите показват, че средният мъж мисли за секс 19 пъти на ден, а жените 10 пъти.

МИТ: Жените не се радват на порнофилми

Уау колко много не е вярно, изненадва се Аликс. Според проучване, проведено от списание „Мери Клеър“ сред 3 000 респондентки, почти една трета от жените гледат порнографски филми поне веднъж седмично, а друга трета – няколко пъти месечно. Около 66% от тях го правят, когато са сами, за собственото си удоволствие и удоволствие, а не да задоволят партньора си.

МИТ: Размерът е важен
„Сексуалното удовлетворение е повече свързано с уменията на мъжа, отколкото с размера на пениса му“, обяснява Аликс. Мъжете обаче трябва да проявят ентусиазъм и готовност да слушат и да следват жената в сексуалната игра, за да разберат какво иска. В едно проучване, проведено в Холандия на 170 жени, три четвърти от тях казват, че дължината и размерът на мъжките полови органи не са много важни за добрия секс. Тези резултати се основават на изследване, проведено от университета в Шефилд на над 500 000 души. Проучването установи, че 85% от жените са доволни от размера на пениса на своите партньори, но 45% от мъжете са били загрижени за размера на своите полови органи.

МИТ: Само мъжете не са природно моногамни
Аликс за съжаление заключава, че това е един от най-опасните митове, които подхранват книгите, написани главно от мъже. Най-често неспособността да бъдеш моногамен се „приписва“ на еволюцията. Фундаменталните еволюционни теории предполагат, че мъжете искат да спят колкото е възможно повече жени, за да се размножават, а жените търсят ангажирани партньори, за да им помогнат да отгледат децата си. Но съвременната наука показва, че реалната ситуация е много по-сложна и че и двата пола са еднакво склонни да сменят повече партньори, казва Аликс.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар