Астрогеография: и държавите имат своя зодия

промоции

Зодиакалният знак на географския обект се определя по релефа на местността, климата и природните ресурси


От значение още са и националността и религията на повечето жители, основните им занимания и особеностите на местните традиции и езика, по изображението на герба и флага, датата на основаване на града или държавата, ако е известна.

Понякога представите за страната или града се променят. Историята добавя нови черти, а старите особености на тези места се забравят. Затова астрогеографските съответствия, приети от векове, днес изглеждат съмнителни и непонятни.

Всеки град или страна се характеризират с няколко зодиакални знака, най-ярко изразени в дадена местност. Знаците могат да се проявяват едновременно или да се сменят с времето. Освен това всеки населен пункт може да бъде разделен на 12 сектора, съответстващи на различните зодиакални знаци.

СТРАНИ И ГРАДОВЕ НА ОВЕНА

Местността на Овена са пустините и степите. Жителите се занимават с развъждане на овце, обработка на метал, изработване на оръжие и често воюват. Характерът е смел, речта – рязка, отривиста. В герба и флага има символи на воинската доблест и присъства червеният цвят. Градовете на Овена са построени от първопроходци, застрояването и улиците са праволинейни, домовете са изградени в ясна дълга линия.

Страни: Германия, Дания, Азербайджан, Палестина, Древен Рим, почти целият Кавказ и др.

СТРАНИ И ГРАДОВЕ НА ТЕЛЕЦА

Местността на Телеца е много плодородна. Жителите се стремят към натрупване и обичат да живеят близо до земята и природата. Застрояването е ниско-етажно, отдава се предпочитание на къщите тип вила.

Страни: Украйна, Беларусия, Швейцария, Кипър, България, Молдова и др.

Градове: Цюрих, Истанбул, Дъблин, Москва и др.

СТРАНИ И ГРАДОВЕ НА БЛИЗНАЦИТЕ

Местността на Близнаците е високо разположена, има много пътища. Жителите са активни и използват компактни видове транспорт: велосипед, мотоциклет, малки автомобили. Градовете често са разделени на две от река или са образувани от сливането на два или повече населени пункта. Тези места се славят като учебни заведения, известни са с писателите и учените си.

Страни: Древна Гърция, САЩ, Белгия, Румъния, Югославия идр.

Градове: Кордоба, Мелбърн, Сан Франциско, Лондон и др.

СТРАНИ И ГРАДОВЕ НА РАКА

Местността е урожайна, богата на вода. Жителите са консервативни, почитат древните традиции, занимават се със селско стопанство. Застрояването е ниско-етажно, има множество храмове и старинни постройки, древни развалини. В тези места често се провеждат разкопки, търсят се съкровища.

Страни: Индия, Непал, Холандия, Шотландия, Нова Зеландия идр.

Градове: Амстердам, Генуа, Милано, Киев и др.

СТРАНИ И ГРАДОВЕ НА ЛЪВА

Местността е богата на скъпоценни метали или камъни. Жителите са горди, обичат увеселенията, блясъка и разкоша. Това са столици, центрове на култура, има великолепни дворци, паркове, впечатляващи по размери паметници, много места за развлечения и отдих, в това число елитни, за много богати хора.

Страни: Франция, Италия, Чехия, Древна Персия и др.

Градове: Дамаск, Чикаго, Филаделфия, Равена, Рим, Парим, Холивуд, Бомбай, Москва, Одеса и др.

СТРАНИ И ГРАДОВЕ НА ДЕВАТА

Местността е урожайна и богата на изкопаеми. Жителите са делови, но не са тщеславни. Има множество селскостопански и промишлени предприятия, медицински учреждения, развита е сферата на обслужването. Местата се славят с професионалисти на високо ниво, лекари, народни майстори. За застрояването е характерно разделението на множество микрорайони.

Страни: Бразилия, Крит, Хърватин, Гърция, Швейцария, Турция, Япония, Германия идр.

Градове: Рига, Страсбург, Берлин, Бостън и др.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар