Полезна или вредна е енергията от компютъра, според фън-шуй?

Естествените науки (физика, химия, астрономия…) се опират на повторяемостта на явленията и тяхната независимост от изследователя


В тях се предполага, че един учен мъж може да проведе и опише експеримент. Друг учен, макар и намиращ се на друг континент и дори в друго столетие, повтаряйки експеримента, ще получи аналогични резултати.

Хуманитарните науки (психология, астрология, изкуствознание, политология и фън-шуй в това число) – напротив – боравят с уникални явления. Всеки човек е индивидуален, всеки момент от време е особен, затова възможностите за проверки на правилността на хипотези са много по-малко, отколкото в естествените науки.

От гледна точка на някои технически специалисти, всяко излъчване от компютъра е вредно за човека – било то осезаемата с тялото вибрация, акустичният шум, електромагнитните колебания, рентгеновите и топлинните лъчи. Хуманитаристите имат съвсем друга гледна точка към този предмет. Те подразделят енергиите по стихии и ги делят на благоприятни и неблагоприятни, но и тук не всичко е така просто. Това, което за един човек е вредно, за друг може да се окаже полезно. И обратното. Нещо повече, на един и същи индивид днес дозата определена енергия може да му е необходима, а утре – категорично противопоказана.

Фън-шуй се смята за хуманитарна наука, която изучава взаимодействието на човека с околната среда и дава препоръки по нейната хармонизация

Според специалистите в тази област морето от всевъзможни енергии е нашата естествена среда на обитание. Светът около нас е изпълнен с излъчвания, вълни с различна сила и честота. На Земята има множество точки на активно излъчване и поглъщане на енергии, които, в зависимост от качествата на енергийните потоци, се наричат „места на силата” или геопатогенни зони.

Всички тези енергетични потоци и полета заедно образуват единния, хармоничен и балансиран организъм на нашата планета

В този смисъл, добри и лоши енергии няма – всички потоци са позитивни, необходими за общия баланс.

Но възниква друг въпрос: доколко всеки вид излъчване е полезен за човека? Навярно знаете, че „местата на силата” са много добри за възстановяване на енергетичното състояние на човека. В тях е добре да се строят санаториуми и пансиони. Но в същото време, не бива да се престоява там повече от месец в годината – възниква преактивация.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар