Най-важното от астроенциклопедията, което трябва да знаете – ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Натив – „роден“. Наименование на човека, на когото се съставя натал на карта, тоест хороскоп на раждането

ОТНОШЕНИЯ НА ПЛАНЕТИТЕ И ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Знаците в Зодиака и планетите се намират в определени взаимоотношения. Ето как те се описват в астрологията.

Покровителство (управление или владение). На всяка планета съответстват един или два знака, които са най-силно свързани с нея. Казва се, че планетата владее или управлява тези знаци. Домът на планетата (знакът на управление, на планетата) се нарича още нейна обител. В обителта си тя се чувства максимално уверено. Всичките й качества се изразяват свободно и естествено. Планетата, която се намира в обителта си в хороскопа на даден човек, показва това, което му е дадено изначално и завинаги.

Светилата – Слънцето и Луната, имат по една обител. Останалите планети имат по две – дневна и нощна. Дневната обител в най-голяма степен благоприятства проявлението на външните, активните качества са на планетата. В нощната й обител се проявяват скритите или пасивните качества.

Екзалтация. Знакът на екзалтацията не е в пълен резонанс с планетата. Екзалтацията усилено проявява едни качествата и отслабва други.

Падение. Това е обратната страна на екзалтацията. Действието на планетата в падение значително отслабва, понякога става дори негативно.

ЛУННИ ВЪЗЛИ

Лунните възли са две абстрактни точки на еклиптиката (сечението на равнината, в която лежи земната орбита, с небесната сфера), в които лунната орбита пресича земната. Те са два – Възходящ (Раху) и Низходящ (Кету). Разположени са противоположно, образувайки т.нар. Ос на възлите. Лунните възли се движат в посока, обратна на движението на планетите. Те са кармич-ни точки и показатели за съдбата, от която човек не може избяга.

Покровителство: Раху – Скорпион; – Телец. Често при такова положение на възлите в персоналния или в хороскопа на обществото се налага доброволно да се откажем от много неща или да ги изгубим по повелята на съдбата. Всичко, към което нативът или човечеството са били привързани, изчезва, умира или се видоизменя, разкривайки шанс за новото.

Екзалтация: Раху Близнаци; Кету – Стрелец. Човешкият дух или обществото са много подвижни и мобилни. Те пътешестват и са заети винаги с много неща едновременно, без обаче да довеждат докрай нито едно от тях.

Падение: Раху -Стрелец; Кету – Близнаци. Дошло е време за отказ от лекомислието и вятърничавостта. Целта на това разположение на възлите е да се изучат всички най-важни жизнени процеси и да се предадат знанията на другите.

БЯЛА ЛУНА (СЕЛЕНА)

Фиктивна кармична планета, която показва пътя на Светлината в
съдбата на натива.

Дневна обител -Телец, нощна – Дева. В Телец Бялата Луна е привързана към земята и вярата, тя е милосърдна и спокойна. В Дева – чиста е, цени реда и умее да работи.

Екзалтация – Рак. Показва сантименталност, влечение към майчинството и дома.

Падение – Козирог. Уравновесеност, концен-трираност, отговорност.

ЧЕРНА ЛУНА (ЛИЛИТ)

фиктивна планета, която показва сумата от негативните морално-етични постъпки от предишните въплъщения.

Дневна обител -Скорпион, нощна – Риби. Черната Луна в Скорпион носи проблеми с изразяването на емоциите. В Риби – с отхвърляне от обществото.

Екзалтация – Козирог. Тук тя е демон на безредието и нарушението на дисциплината.

Падение – Рак. Прекалена загриженост, психически вампиризъм и натрапчивост по отношение на хората.

ХИРОН

Астероид – в астрологията отговаря за принципа на единството и борбата на противоположностите.

Дневна обител Везни, нощна – Телец. Във Везни Хирон възприема света възвишено и изтънчено. В Телец дарява с естетически усет и стремеж към постоянство, но може да доведе до алчност и завист.

Ензалтация – Стрелец. Това е разбиране на същността на устройството на света, умение за общуване и едновременно с това – раздвоеност, неясна житейска програма.

Падение – Близнаци. Хитрост и двойственост, неспособност да вземе обмислено решение.

ПРОЗЕРПИНА

Астероид – символизира процеса на познание и на качественото израстване като резултат.

Древна обител -Дева, нощна обител и ензалтация – Близнаци. Прозерпина в Дева дарява яснота на ума чак до старини. Дипломатична, умна, избягва интригите. В Близнаци дава умение да се работи с нужната информация, която се използва за благи цели.

Падение – Стрелец. Мистицизъм, склонност към сектантство.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар