Най-важното от астроенциклопедията, което трябва да знаете

Натив – „роден“. Наименование на човека, на когото се съставя натал на карта, тоест хороскоп на раждането


ОТНОШЕНИЯ НА ПЛАНЕТИТЕ И ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Знаците в Зодиака и планетите се намират в определени взаимоотношения. Ето как те се описват в астрологията.

Покровителство (управление или владение). На всяка планета съответстват един или два знака, които са най-силно свързани с нея. Казва се, че планетата владее или управлява тези знаци. Домът на планетата (знакът на управление, на планетата) се нарича още нейна обител. В обителта си тя се чувства максимално уверено. Всичките й качества се изразяват свободно и естествено. Планетата, която се намира в обителта си в хороскопа на даден човек, показва това, което му е дадено изначално и завинаги.

Светилата – Слънцето и Луната, имат по една обител. Останалите планети имат по две – дневна и нощна. Дневната обител в най-голяма степен благоприятства проявлението на външните, активните качества са на планетата. В нощната й обител се проявяват скритите или пасивните качества.

Екзалтация. Знакът на екзалтацията не е в пълен резонанс с планетата. Екзалтацията усилено проявява едни качествата и отслабва други.

Падение. Това е обратната страна на екзалтацията. Действието на планетата в падение значително отслабва, понякога става дори негативно.

СЛЪНЦЕ

Покровителство – Лъв. В тази позиция Слънцето показва силата, енергията и властта над хората и обстоятелствата. В характера на натива се изразява в щедрост, доброта, вроден актьорски талант и завишено его. В медицинската астрология отговаря за сърцето и големия кръг на кръвообращението. В обществото при управлението на Лъва царуват креативност, екстравагантност и амбициозност.

Екзалтация – Овен. В Овен Слънцето не е така устойчиво – яркото изразено лидерство се сменя с бързо прегаряне и пилеене на енергия.

Падение – Везни. Липсата на самодостатъчност прави Везните уязвими и затруднява реализацията на творческата енергия на Слънцето.

ЛУНА

Покровителство – Рак. В тази позиция Луната притежава мекота, нежност и интуиция. Най-важният период за всеки Рак е детството му, а спазването на семейните традиции е най-съществената съставка в живота му. В медицинската астрология отговаря за млечните жлези и храносмилателната система. В обществото при управлението на Рака се активизират женските качества.

Екзалтация – Телец. Телецът дарява Луната с миролюбив, дава й стабилност. Но в най-лошия случай това ще са алчност и нечувствителност към емоциите на другите.

Падение – Скорпион. Проявява се в песимистичен възглед за живота, плачливост, понякога в мизантропия.

МЕРКУРИЙ

Дневна обител – Дева, нощна – Близнаци. В Дева е прагматичен и умен. В Близнаци – активен, бърз в усвояването на информацията и интелектуален. В обществото по време на управлението на Дева мислите и разговорите са насочени към здравето и работата; при Близнаци обществото става по-любознателно, жадува новини и обновления. В медицинската астрология е свързан с белите дробове и дихателната система.

Екзалтация – Дева. При това положение на Меркурий нативът е склонен да надценява детайлите и да не се доверява на никого.

Падение – Риби. В това положение дарява човека с богат вътрешен свят и трудности при разграничаване на реалното от нереалното.

ВЕНЕРА

Дневна обител -Телец, нощна – Везни. Венера в Телец дава дълбоки чувства и умение за непосредствено възприемане на красотата. Във Везни им придава увереност в себе си. Обществото при такова положение на планетата се стреми към мир и хармония. В медицинската астрология Венера отговаря за бъбреците и пи-кочополовата сисетма.

Екзалтация – Риби. Дарява мекота и нежност, достигаща до по-корност и податливост.

Падение-Дева. Пресметливост в любовта и търсене на изгода.

МАРС

Дневна обител – Овен, нощна – Скорпион. В Овен дава изключителна напористост и активност. В Скорпион – естествен стремеж за притежние, физическа сила, мъжество и издръжливост. В медицинската астрология е свързан с главния мозък и хемоглобина.

Екзалтация – Козирог. Енергията в този случай е насочена към постигане на конкретни цели, дори и това да създава неудобства за себе си или за другите.

Падение – Рак. Обуславя склонност към грешки и необмислени действия.

ЮПИТЕР

Дневна обител -Стрелец, нощна – Риби. В Стрелец дава стремеж към лидерство, самообразование, аристократизъм и благородство. В Риби активизира духовността, учителството, емпатията. В обществото при такова положение на планетата нарастват религиозността, търсенето на всевъзможни философски течения, музиката. В медицинската астрология Юпитер е свързан с черния дроб.

Екзалтация – Рак. На преден план са семейството и патриотизмът.

Падение – Козирог. Целеустременост в социалната сфера, небрежност в достигането на целите.

САТУРН

Древна обител – Водолей, нощна – Козирог. Сатурн във Водолей е фактор, нетърпящ никакви ограничения. В обществото при такова положение на планетата са вероятни резки политически изменения. Сатурн в Козирог е честолюбие, надеждност, дисциплина и целеустременост. В обществото е време, когато се постигат всички поставени цели. В медицинската астрология отговаря за гръбначния мозък и костите.

Екзалтация – Везни. В такова положение на Сатурн дава справедливост и харомния.

Падение – Овен. Мощен ум, жестокост и своеволие.

УРАН

Дневна обител – Козирог, нощна – Водолей. В Козирог създава прогресивни хора, готови на преврати и революции. Във Водолей дава нови идеи и технически прогрес. В медицинската астрология Уран отговаря за нервната система.

Екзалтация – Скорпион. Изключително мощна интуиция, достигаща до ясновидство, колосална връзка с природата.

Падение – Телец. Уран в падение е съгласен е с моментното статукво.

НЕПТУН

Дневна обител -Стрелец, нощна – Риби. Нептун в Стрелец дава идеализъм и потребност от висши ценности; в Риби – изключително богат вътрешен свят, състрадание и милосърдие. В медицинската астрология покровителства жлезите с вътрешна секреция.

Екзалтация – Лъв. Проявява се като искреност, високи нравствени идеали и склонност към самоизмама.+

Падение – Водолей. Оттегляне от обществото в измислен свят, склонност към алкохолизъм и наркомания.

ПЛУТОН

Дневна обител – Скорпион, нощна -Овен. В Скорпион дарява издържливост и способност за оцеляване. В Овен насочва към търсене на силния лидер. В медицинската астрология Плутон отго-‘ варя за косите, зъбния емайл, ноктите и всички новообразувания, включително раковите.

Екзалтация – Водолей. Плутон тук променя възгледите за бъдещето и прогреса.

Падение – Лъв. Безстрашие, неотстъпчивост и стремеж да бъдеш пръв във всичко.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар