Притеснявам се: Майка ми пие прекалено много


Освен това постоянно води непознати мъже у нас, хората почнаха са говорят

Изобщо не помня баща си, изоставил ни е, когато съм била съвсем малка. Оттогава никакъв не се е появявал, знам, че живее в съседен град, но никога не съм проявявала интерес да го видя. Нито пък той се е интересувал по някакъв начин от мен, нито е платил и една стотинка издръжка.

Майка ми ме е отгледала съвсем сама и никога не се е опитвала да го търси за пари, нито пък да го съди за това. Справя се добре, работи много, мога спокойно да кажа, че поне в материално отношение нищо никога не ми е липсвало.

Има обаче нещо друго при нея, което все повече започва да ме притеснява и според мен прогресира.

Тя пие прекалено много, няма вечер, в която да не се „качи на черешата“. Идва си вкъщи вече подпийнала, макар, че е шофирала. До полунощ е съвсем пияна и чак тогава заспива.

А още по-лошото е, когато доведе някой напълно непознат мъж. Обикновено и двамата са пияни и той като си тръгне на сутринта, повече не се появява.

Знам, че съседите вече говорят и й е излязло име, тъй като такива неща не остават незабелязани. Разбирам, че животът й е тежък и трябва да проявя разбиране, но и на мен ми става вси по-трудно да издържам всичко това и от известно време си мечтая кога ще дойде времето, когато ще си тръгна и ще я остава да си прави, каквото иска.

Д.К., Кърджали

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар