Как да откажете най-лесно бебето от памперса?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Лятото е най-подходящият сезон да откажете малкото дете от памперса и да свикне с гърнето


Специалистите не посочват конкретна възраст за този не съвсем лесен преход. Изследвания показват, че между 15-ия и 19-ия месец хлапетата са по-склонни да сядат на гърне отколкото по-рано.

Има знаци, че е настъпил удобният момент. Щом бебето се научи да стои стабилно на крачетата си и да върви без помощ, физически е готово. Сигурно сте забелязвали как в някои моменти то спира да играе и придобива замислен вид -усеща, че върши онази работа. Друг много показателен белег е, когато остане сухо след дневния сън.

Според съвременните схващания за възпитанието не бива да прилагате принуда в приучаването към хигиенни навици

Но и с пасивно чакане не помагате на детето. Трябва да пробвате и да насърчавате.

След събуждане слагайте бебето на гърнето за 10-ина минути. Останете до него и му говорете, използвайки думите „пиш“ и „ако“. Може да го занимавате с книжки и играчки. Повторете процедурата след обедното хранене и вечер преди лягане.

В началото е трудно. Постепенно детето все по-ясно осъзнава какво се очаква от него. За около месец би трябвало да започне да си казва поне за голямата нужда.

Всеки път, когато пусне в гърнето, ръкопляскайте, казвайте „браво“ и се усмихвайте. От похвалите то разбира, че е свършило нещо правилно и ще продължи да се старае.

Махнете памперса и започнете да му обувате гащички най-напред вкъщи. Бъдете готови за инциденти и не се карайте. Целта е, когато детето се напишка, да усети, че е мокро. Това ще го накара да почувства разликата с памперсите и да разбере защо е важно да предупреждава за нуждите си. Скоро след това редовно слагайте гащички и когато излизате на разходка, като не забравяте да вземете резервен чифт. Оставете памперс само за през нощта.

Момиченцата по-бързо се приучават към хигиена, твърдят специалистите

За да ускорят процеса при момченцата, някои майки прилагат стария успешен трик да ги изпишкват в буркан или кофичка. Привикването към гърне и за малка нужда трае от 6 седмици до няколко месеца.

След като детето вече е придобило хигиенни навици, е възможно понякога да има пропуски, защото се е залисало в игра. Не го укорявайте. Преобуйте го и го и го предупредете да внимава повече.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар