Как се прави педикюр у дома: стъпка по стъпка

Да умеете да си направите сами класически педикюр винаги е от полза, особено ако е необходимо спешно да приведете ходилата си в добър вид


За този метод е характерно изрязването на всичко излишно – загрубяла кожа, мазоли. Използват се специални ножчета. Б ъдете внимателни и не се престаравайте. Във всеки случай по кожата ще се появят ранички, дори да не са видими с просто око. Задължително дезинфекцирайте краката си след процедурата по изрязването. Едва след това продължете с останалите етапи.

Най-добре е да използвате специален нож за педикюр, защото той е конструиран със защита от порязване. Инструментът задължително се почиства предварително с медицински спирт.

Не забравяйте шлифоването на ноктите

Специални меки пръчици позволяват правилно да отстраните мъртвата кожа около тях. И при краката важи правилото никога да не режете ноктите с ножица или нокторезачка. Използвайте пила за скъсяването им, така ще се цепят по-малко.

Най-напред направете вана на краката, за да омекне кожата. Температурата на водата трябва да е 38 градуса. Добавете почистваща пяна и шепа морска сол. Подходящи са маслата от пачули или лавандула. Дръжте краката във водата 10 минути. След това изтрийте много добре със скраб. Обработете по-старателно участъците със загрубяла кожа. Изшкурете ги с пила за пети. Внимателно отстранете с бръсначката участъците с мъртви клетки.

Полирайте и скъсете ноктите, избутайте кожичките им с пръчиците и отстранете мъртвата кожа

Дезинфекцирайте ходилата и след това нанесете богат подхранващ и овлажняващ крем. Обуйте амучни чорапи и полегнете за полови час.

Накрая лакирайте ноктите, като не забравяте да използвате основа. Така покритието ще е по-трайно, а ноктите няма да се оцветят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар