Как да се грижим за околоочния контур?

Защо е важно да не пропускаме тази деликатна зона и как да поддържаме кожата й?

Зоната около очите е изключително чувствителна, много фина и подложена на постоянни мимики. Именно това е основната причина там най-напред да се появяват бръчици. В началото те са по-фини, но после стават по-дълбоки и изразителни. Освен това тази зона е застрашена и от появата на тъмни кръгове, дехидратация, отпускане.

околоочния контур

Как да се грижим за околоочния контур?

Защо кожата около очите е по-различна?

Виновна е нейната дебелина. Кожата около очите е около 0,1 мм – от 4 до 5 пъти по-тънка от останалата, която покрива лицето. Освен това е почти лишена от мастни жлези.

В същото време е подложена на хиляди мимики ежедневно, пише „Журнал“. Като добавим към всичко това агресивното влияние на всичко, което ни заобикаля (а лицето няма как да бъде скрито под дрехи), то причините за появата на първите бръчки в тази област стават логични.

Как да противодействаме?

Хидратиращите околоочни кремове са първата стъпка, която трябва да предприемете. И то не след като бръчките са вече факт, а още щом навършите 20 години. Превенцията е много по-ефикасна от лечението. Разбира се, няма как да не получите бръчки с годините, но така може да отдалечите това максимално далеч.

Тонизиращите продукти за тази зона ще ви помогнат срещу подпухването и тъмните кръгове. Но е важно към всичко това да добавите и още нещо.

А именно: повече вода (да изпивате поне 2 литра на ден), внимателно отстраняване на грима (без силен натиск и дърпане на кожата надолу), достатъчно сън и по възможност – по-малко гримаси.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар