5 неща, които гарантирано помагат при лош дъх

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Доста смущаващият лош дъх засяга 25% от хората

Кои са най-ефикасните решения?

В 95% от случаите лошият дъх се дължи на натрупването на бактерии в устата. Първата мярка е да посетите зъболекаря, който ще провери за проблеми със зъбите или венците и ще даде ценни съвети за устната хигиена. Възможно е обаче той да ви насочи към друг специалист.

1. Пийте повече вода

при лош дъх

Какво помага при лош дъх?

Бактериите се развиват по-бурно, когато устната лигавица е суха. Увеличете консумацията си на вода – така ще избегнете задържането на зловонните микроорганизми в устата. Миризмата им се чувства най-силно сутрин на гладно или когато говорим малко. Избягвайте храни като чесън, лук, някои сирена.

Ако това не помогне…

2. Използвайте ароматизатори за уста

Дъвките без добавена захар увеличават слюноотделянето и почистват зъбите. Всеки ден може да използвате и ментолов спрей за уста с антисептично действие. Избягвайте обаче злоупотребата с домашни средства – лимон, сода бикарбонат, ароматни масла… Те имат силно ерозиращо действие, ако не са добре дозирани.

Ако това не помогне…

3. Усилена хигиена на устата

Миенето на зъбите поне два пъти дневно с четка и редовното използване на конец за междузъбните пространства си остават най-сигурните начини да елиминирате бактериите. Четкането на езика е уместно, когато повърхността му е дълбоко набраздена, но само за ограничено време и по препоръка на лекаря.

Ако това не помогне…

4. Дълбоко почистване на зъбния камък

Веднъж в годината зъбният камък трябва да бъде почистен, пише „Жуpнaл“. Но ако страдате от лош дъх, това може да се окаже недостатъчно и да се наложи почистване и на подвенечния зъбен камък. Той е разположен дълбоко във венечния джоб, има серумен произход и е по-твърд от надвенечния. Премахването му е превенция на пародонтита – първа причина за опадането на зъбите.

Ако това не помогне…

5. Консултация с лекар

Причината за лошия дъх може да се крие в синузит, дължащ се на зловонни бактерии, или пък на храносмилателен проблем. Вашият лекуващ лекар ще ви насочи към нужните изследвания.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар