Учени отговарят: Съществува ли вечна любов?

Дългогодишните връзки са възможни, когато е налице естествено привличане между двамата, но и на цената на много компромиси. Когато преминат дните на първоначалната страст, е нужно да се полагат усилия, за да не угасне пламъчето на любовта. Как се постига това?

1. Свежа еротика

Сигурно в обкръжението ви има двойки, които ви впечатляват с неувяхващата си връзка. Двамата си разменят блестящи погледи, в които се чете желание и възхищение. Без съмнение, това са признаците на пълноценен сексуален живот. Поддържането му изисква нагласата на партньорите да не допуснат скуката да се настани в леглото им и да убие страстта. Сексуалното влечение се губи, когато го оставяме да „заспи“, когато докосването престане да бъде приятен навик. Ако телата се избягват, желанието отслабва. Тайната на

вечна любов

Приятелството дава допълнителни шансове на любовта

вълнуващия секс е в постоянно активната еротична интелигентност.

Колко пъти месечно трябва да правим любов, за да бъдем щастливи? Отговорът е винаги субективен, но учени от университета в Колорадо, САЩ, се опитват да намерят оптималната рецепта. Според техните наблюдения 33% от двойките се чувстват удовлетворени, ако правят секс не по-малко от 3 пъти месечно. Всъщност, задоволството им идва не толкова от статистиката, колкото от самочувствието, че сексуалността им е по-добра от тази на техните познати и приятели.

2. Любовници и приятели

Единият довършва изреченията на другия, двамата заедно преминават през трудни препятствия и прекрасни моменти, помагат си в изпитанията… Така е в двойките, в които любовта и приятелството съществуват паралелно, пише „Здрaвeн журнaл“. Често се случва също приятелството да прерасне в любов. Подобен съюз може да устои на щетите, които нанася времето.

Една добра доза приятелство дава допълнителни шансове на любовта. Не е достатъчно да бъдем просто съпруг и съпруга или добри родители. Някои двойки успяват по-лесно от други да изградят равновесието между двете индивидуалности и общото „ние“.

5. Щастливи… без деца

Децата сплотяват ли двойките или ги разрушават? Този въпрос смущава, дори скандализира, но има реални основания да бъде поставен. Въпреки традиционните разбирания, все по-ясно се очертава изводът, че животът без деца е идеален за разбирателството между двамата партньори. Поне такива са изводите на британско проучване. Сред 5000 анкетирани най-щастливи и сексуално удовлетворени се оказват хората, които живеят в двойка без деца.

По-недоволни от живота с деца са бащите, които намират, че сексуалният им живот се променя с появата на малките, тъй като тяхното присъствие нарушава хармонията на интимните отношения. Още по-негативно се отразява на двойката непланираната бременност. Паралелно с това обаче изследователите подчертават, че най-неудовлетворени от живота си са жените без деца. Майчинството все пак остава мерило за реализацията на жената.

4. Споделени вкусове

Различията между двамата партньори са източник на взаимно обогатяване, но в същото време познаването на другия и споделянето на неговите вкусове подпомагат любовта и пречат на чувствата да отслабнат. Без да се имитират един друг, партньорите в успешните двойки споделят взаимно своите страсти и убеждения.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар