5 талисмана за здраве, късмет и пари, които задължително трябва да имате у дома

промоции

Трябва да имате поне един от тези пет талисмана, за да привличате в дома си щастието, просперитета, здравето и парите

талисмана

ЦЗИН ЧАН

Известна още като „финансова жаба“, Цзин Чан, или Чан Чу представлява трипръста жаба-бик с червени очи, която обикновено е седнала върху купчина монети. Тя се появява в Китай преди хилядолетия и е разпространен талисман в китайската култура, особено във фън-шуй. Но като амулет на богатството започва да се възприема по-късно – през XVI или XVII в. Възможно е това да е свързано с древния мит за Лунната жаба, която е същността на Луната. Казват, че жабата носи късмет главно във вид на парични доходи. Обикновено е с монетка в устата. Ако не държи монетка, трябва да я обърнете да гледа навън от дома, иначе тя ще „изсмуква“ парите от него.

МАНЕКИ НЕКО

В превод от японски означава „Зовящата котка“. Манеки Неко е японски талисман за късмет във вид на котка с повдигната лапа. Появява се в Япония между XVI и XVIII век и обикновено се поставя на витрина или на прозореца на магазини, защото се вярва, че носи процъфтяване на бизнеса. Някои от статуетките се изобразяват с монети в лапите.

В основата на класическия митичен произход на Манеки Неко е историята за не особено успешен бизнесмен, който среща ужасно гладен котарак. Въпреки че няма никакви пари, той се грижи за животното, лекува го и след това бизнесът му процъфтява, след като котаракът започва да седи пред магазина и да привлича минувачите.

Съществуват различни суеверия относно елементите на статуетката. Например, ако човек желае да привлече щастието, котаракът трябва да бъде с вдигната лява лапа. А ако целта му е здравето – дясната.

КУКЛИТЕ КАЧИНА

Използвани от племето хопи в Северна Америка, куклите качина се появяват в края на XVIII в. Те символизират един от стоте духове, които взаимодействат с племето. Традиционно се правят от корените на топола и се украсяват в зависимост от предназначението с
огърлици, гривни и дори ножове.

На малките момиченца от племето хопи започват да се подаряват кукли качина от едногодишна възраст по две кукли всяка година. Освен това тези играчки съдържат и образователен елемент за младите девойки, обучавайки ги на тяхната култури. Куклите качина носят късмет и на семействата, които ги изработват, като ги защитават от болест и нещастия.

КАРАНКА

Каранка в превод от португалски означава „намръщено, мрачно лице“ и представлява изваяние от дърво, което се поставя в предната част на лодката. Основната му функция е да защитава лодката от злите духове, които могат да се опитат да я преобърнат. Според легендите каранка издава нисък стон, предупреждавайки екипажа за приближаващата опасност.

Статуите каранка идват от басейна на река Сан франциско в Бразилия и за първи път се използват през втората половина на XVIII в. Обикновено те се изобразяват със страховити лица, които плашат речните същества.

ПАЛАД КХИК


Най-странният в този списък е Палад Кхик -тайландски амулет, използван за привличане на късмет. Превежда се като „почетен заменител на пениса“, което показва каква е формата му. Създаден от индианците, и отнесен от монаси в Тайланд през VIII в., той печели голяма популярност. Ранните примери на амулета са въплъщение на индуисткото божество Шива.

Казват, че Палад Кхик носи практически всяка желана полза, но главно пази половите органи от проблеми. Амулетите могат да бъдат с различни размери, като някои достигат до няколко метра дължина.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар