Кое е общото между Юлий Цезар, Архангел Михаил и комунистите?

промоции

Общото между Юлий Цезар, Архангел Михаил и комунистите е Иисус Христос.
Божият син все още е обект на полемика между политици, религиозни дейци и историци

Архангел Михаил

КРИШНА

Индусите вярват, че Кришна е осмият аватар на бог Вишну и е роден между 1200 и 900 г.пр.н.е.

Религиозните учения на Кришна днес могат да се прочетат в „Бхагавада Гита”. Много хора виждат сходство между ученията и живота на Иисус и Кришна – като чудодейно зачатие,
преследване от страна на тираните, чудеса, аскетизъм и твърдението, че „можеш да се спасиш само с тяхна помощ”.

Предполага се, че има дори някои неканонични индуистки раскази за това, че Кришна е разпънат. Според някои хора това е доказателство, че Иисус Христос е роден 1000 години по-късно в далечна страна като реинкарнация на Кришна. Интересното е, че и двамата имат доста сходни изказвания.

ЮЛИЙ ЦЕЗАР

Франческо Карота твърди, че традиционната история на Иисус Христос всъщност е изфабрикувана и е неправилно тълкувание на живота на… Юлий Цезар, а ранното християнство в действителност произхожда от римския юлиански култ. Карота посочва редица сходства между житейските им съдби, както и любопитни лингвистични съвпадения. Нещо повече, той прави паралели между хората в живота на Цезар и Иисус, заявявайки, че всъщност са били едни и същи личности. Става дума за Помпей – Йоан Кръстител в ролята на кръстник; Брут – Юда в
ролята на предател; Клеопатра- Мария Магдалена в ролята на „особено близък приятел”. Освен това Карота твърди, че някои от най-известните цитати на Цезар са използвани в Евангелията, но изкривени от неправилен превод.

АРХАНГЕЛ МИХАИЛ

Според твърденията на представителите на сектата „Свидетели на Йехова” Иисус никога не е заявявал, че е Бог. Според тях той всъщност е архангел Михаил. В „Откровение” има препратки към Михаил и Иисус, оглавяващи армията на ангелите. Свидетелите на Йехова смятат, че е малко вероятно двете армии от ангели да участват в една война под командването на различни водачи, затова Иисус и Михаил би трябвало да са едно и също лице.

КОМУНИСТ

Американският лидер на комунистическата партия Юджин Дебс не вижда никакво противоречие между своето отношение към Иисус Христос и радикалната политика. Дебс заявява, че не вярва в божествеността на Иисус, а го смята за революционен мъченик в борбата против богатата експлоататорска върхушка. Речите му подкопават устоите на Римската империя, докато управляващата класа не проумява, че трябва да се бори с християнството.

Латиноамериканските революционни богослови имат малко по-различна гледна точка. Хосе Порфирио Миранда, който прокарва множество паралели между християнската Библия и произведенията на Карл Маркс, смята за грешка отказа на марксизма да признае Бога. Той пише: „Понятието за комунизъм, явно, е заложено в Новия завет и оттогава в течение на двадесет века никой не е измислил по-точно определение за комунизма”.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар