Как да разберете, че любовта си е отишла?

Онзи поетичен символ на любовта – пеперудите в стомаха, отлита най-бързо. Ценното и трайното във всяка връзка са обичта и уважението

любовта
Ако и те си тръгнат, остават навикът, удобството, принудата, ползата и още някакви такива съвсем, ама съвсем непоетични неща. Въпрос на интелигентност е жената да усети, че вече не смята любимия за принца на бял кон и да реши дали да продължат заедно, твърдят психолозите. За нея това е по-трудно отколкото за мъжа, който загуби тръпка към партньорката си.

Причината е в различното разбиране за връзката, което имат двата пола. Мъжете държат да са влюбени и да изпитват силно сексуално привличане

Точно затова се случва да си тръгнат, когато смятат, че вече ги няма или пък че водят към друга жена.

Жените са по-прагматични – често им стига да се чувстват обичани и обгрижвани, дори да си дават сметка, че вече не са влюбени в партньора си. Те залагат на сигурността, защото инстинктът им да създадат семейство и поколение е силен, а имат и атавистичен страх да не останат сами.

За да направи „информиран избор“ как да постъпи, жената не бива да лъже себе си. Според психолозите има сигурни признаци, че чувствата й са отслабнали.

1. Не планирате бъдещето

Доскоро му показвахте на снимка какъв диван да си купите за хола, като направите ремонт на апартамента догодина. Съвсем спонтанно споменавахте колко хубаво ще е да заминете някъде на топло по Коледа. Сега не ви се мисли къде ще прекарате даже предстоящите три почивни дни.

Специалистите смятат това за най-важен сигнал. На жените е присъщо да чуват сватбени камбани още щом харесат мъжа, а после отвътре им идва непрекъснато да планират близкото и далечно бъдеще с него. Ако сте престанали, значи подсъзнателно изключвате партньора от живота си.

2. Не искате помощ

Повечето влюбени жени демонстрират на мъжа, че имат нужда от него дори когато напълно са в състояние да се оправят сами. И това им идва подсъзнателно – да изглеждат слаби, за да може той да се почувства силен. Ако сега без негова помощ се захващате с всяка задача – даже да преместите масата, значи сте го разлюбили. Вече не разчитате на него, нито пък ви е грижа за мъжкото му самочувствие.

3. Не споделяте

Жените обичат да говорят. Толкова много и в подробности, че мъжете ги заболяват главите. Това бърборене си има психологическо обяснение – влюбената жена иска партньорът й всичко да знае за нея. (И тя за него, но за това след малко.) Ако нямате желание да му разкажете дори когато имате проблем или някой ви е засегнал, сте престанали да го чувствате като ваша половинка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар