Каква е силата на молитвата Отче наш?

промоции

Молитвата „Отче наш“ – това са не просто главните думи за всеки християнин


В тези редове се съдържа таен смисъл, разбиране на Бога и всичко, което ни заобикаля. С текста на тази молитва са свързани множество интересни факти и даже тайни, които са достъпни единствено за истински вярващия…

ИСТОРИЯ НА МОЛИТВАТА

„Отче наш“ е единствената молитва, която ни е дал Сам Господ. Смята се, че тя е дадена на човечеството от Христос, а не е била измислена нито от светците, нито от обикновени хора. И именно в това е великата й сила. Текстът на молитвата звучи така:

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия;
защото Твое е царството,
и силата, и славата во-веки.
Амин.

Тези думи изобразяват всички човешки нужди, мечти и стремежи за спасение на душата. Смисълът и тайната на тази молитва са в това, че тя е универсално Божие слово, което може да се използва за благословия при тръгване на дълъг път, така и за защита от нечиста сила, от болест и всяка беда.

ИСТОРИЯ НА СПАСЕНИЕТО

Много християнски дейци казват, че произнасянето на „Отче наш“ в Съдбовни моменти от живота им помага да избегнат ужасна участ. Главната тайна на молитвата е в силата й.

Бог спасява много хора, намиращи се в опасност, които произнасят „Отче наш“. Безизходните ситуации, които ни изправят пред лицето на смъртта, са най-подходящият момент да промълвим могъщите строфи на Божественото слово.

Молитвата спасява хора на бойното поле или в гората, срещнали вълци. „Отче наш“ кара да тръгнат в правия път крадци и разбойници, които връщат взетото и дори пишат бележки за разкаянието си. Този свещен текст спасява от студ, огън, вятър и всяка напаст, която застрашава живота.

Но главната тайна на тази молитва се разкрива не само в мъка и трудни моменти. Произнасяйте „Отче наш“ всеки ще изпълни живота ви със светлина и доброта. Благодарете на Бога с тази молитва, че сте живи и винаги ще сте здрави и щастливи!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар