Кои мобилни приложения може да са ви полезни в кухнята?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Предложения за нови мобилни приложения с десетки платени и безплатни версии – т.нар. апове, помагат в готвенето и пазаруването


Тези виртуални помощници, управлявани с гласови команди през смратфон и таблет, са в състояние да вършат куп неща в модерния дигитализиран дом – от управлението на климатизацията и осветлението до прегледа на електронната поща и прогнозата за времето.

Има аповете със силен кулинарен раздел

Ако се обърнете към тях с въпрос какво да сготвите с наличните продукти, след секунди ще избирате между три рецепти. Може да уточните и дали става въпрос за закуска, обяд, вечеря, за постно ядене или с месо, с мляко или без, набързо или за повечко време. Вече има апове с достъп до над 60 хил. кулинарни рецепти.

С помощта на някои от тях може мигновено да преизчислите нужните ви за рецептата продукти от грамове и милилитри в чаени и кафеени чаши или супени лъжици

Питате на глас колко милилитра има примерно в 2 ч.ч. и готово. Апът изпълнява и функцията на таймер – след изтичане на зададеното време за готвене известява с изкуствено синтезирания си глас, че яденето е готово. Може да попитате коя е перфектната температура за печенето на свинското и рибата, или пък колко калории ще има в една порция от вече готовата манджа. Виртуалният консултант е наясно с точните количества на протеините, въглехидратите и мазнините в нея.

С негова помощ може да допълвате списъка с продуктите за пазар. Кажете ли“ Добави яйца!“, мобилното приложение ще ги добави към списъка, качен на смартфона. Отговаря на въпроси какво питие върви с менюто и дава препоръки как да приготвяте топли и студени коктейли.

Един от най-популярните в момента кухненски апове е в състояние да се намесва и напълно реално в готвенето. Той може да се свързва онлайн с някои хайтек уреди, например определен модел кафеварка или мултикукър, да ги включва, изключва и да държи под контрол процеса на приготвянето на топлата гозба или напитка. В процес на разработване е и онлайн контролът върху готварската печка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар